ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Η «ιρανική επιθετικότητα» στην ατζέντα των επαφών Πούτιν-Νετανιάχου

Η «ιρανική επιθετικότητα» στην ατζέντα των επαφών Πούτιν-Νετανιάχου Facebook Twitter
0

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα εγείρει την Τετάρτη το ζήτημα της «ιρανικής επιθετικότητας» στις συνομιλίες που θα έχει με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Σότσι, στη Μαύρη Θάλασσα.


«Θέλω να εγείρω το πρόβλημα του Ιράν, το οποίο αποπειράται να εγκατασταθεί στρατιωτικά στη Συρία», δήλωσε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.


«Αυτό αποδεικνύει ότι η επιθετικότητα του Ιράν δεν μειώνεται μετά τη συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα κάτι που έχει εξελιχθεί σε πρόβλημα για όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής και του κόσμου, όχι μόνο του Ισραήλ», προστίθεται στην ανακοίνωση.


Οι δύο άνδρες εξάλλου «θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή», όπως ανέφερε ανακοίνωση του γραφείου του Νετανιάχου που δόθηκε στη δημοσιότητα.


Ο ισραηλινός πρεσβευτής στη Μόσχα κλήθηκε στο ΥΠΕΞ τον Μάρτιο έπειτα από πλήγματα της ισραηλινής αεροπορίας εναντίον στόχων που σύμφωνα με την ίδια συνδέονταν με την οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία πολεμάει στη Συρία στο πλευρό των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ.


Η Ρωσία είναι, όπως και το Ιράν, ένας από τους βασικούς συμμάχους του καθεστώτος της Δαμασκού και τον Σεπτέμβριο του 2015 ενεπλάκη στον συριακό πόλεμο, υποστηρίζοντας τις κυβερνητικές δυνάμεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ ζητούσε «διάλογο» και πόσταρε φωτογραφία κάτω από τη φούστα τρανς γυναίκας

Διεθνή / Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ ζητούσε «διάλογο» και πόσταρε φωτογραφία κάτω από τη φούστα τρανς γυναίκας

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ δέχεται ξανά κριτική, αυτή τη φορά επειδή ανάρτησε φωτογραφία τρανς συγγραφέα τραβηγμένη από χαμηλή γωνία, ενώ απαιτούσε δημόσια να συζητήσουν.
THE LIFO TEAM
Ο Κουβανός καλλιτέχνης Λουίς Μανουέλ Οτέρο Αλκάνταρα βγαίνει από τη φυλακή για να φύγει στην εξορία

Πολιτισμός / Ο Κουβανός καλλιτέχνης Λουίς Μανουέλ Οτέρο Αλκάνταρα βγαίνει από τη φυλακή για να φύγει στην εξορία

Ο Λουίς Μανουέλ Οτέρο Αλκάνταρα, από τις πιο γνωστές μορφές της καλλιτεχνικής διαφωνίας στην Κούβα, αναμένεται να φύγει για τις ΗΠΑ μετά από πέντε χρόνια φυλάκισης.
THE LIFO TEAM
Η Βενετία ξεσηκώνεται κατά της «διπλωματίας του σούπερ γιοτ»

Διεθνή / Η Βενετία ξεσηκώνεται κατά της «διπλωματίας του σούπερ γιοτ»

Η άφιξη του 117 μέτρων γιοτ του Αμερικανού πρέσβη Τίλμαν Φερτίτα προκάλεσε διαδηλώσεις στη Βενετία, σε μια πόλη που βλέπει την τουριστικοποίηση, τον πλούτο και την πολιτική ισχύ να δένουν ξανά στην ίδια προκυμαία.
THE LIFO TEAM
Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν δημοπρασία για εξόρυξη στον βυθό σε έκταση σχεδόν όσο η Ελλάδα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν δημοπρασία για εξόρυξη στον βυθό σε έκταση σχεδόν όσο η Ελλάδα

Η κυβέρνηση Τραμπ ανοίγει τον δρόμο για εξόρυξη μετάλλων στον βυθό γύρω από την Αμερικανική Σαμόα, παρά τις προειδοποιήσεις για περιβαλλοντική καταστροφή και τις αντιδράσεις των τοπικών κοινοτήτων.
THE LIFO TEAM