56 νέες πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια

56 νέες πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια Facebook Twitter
0

Μια ακόμα ολονύκτια μάχη κλήθηκαν να δώσουν οι πυροσβέστες, στην Εύβοια αυτήν τη φορά, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δάσος, κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Συνολικά το 24ωρο που πέρασε, από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής, έως τις 06:00 σήμερα, εκδηλώθηκαν 56 αγροτοδασικές πυρκαγιές.


Οι περισσότερες από τις πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο, αλλά η πυρκαγιά στην Εύβοια προβλημάτισε αρκετά τις πυροσβεστικές δυνάμεις και είναι σε εξέλιξη, χωρίς ωστόσο να εμπνέει ανησυχία.


Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση με πεύκα και πουρνάρια, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στην περιοχή Κοντοδεσπότι του δήμου Διρφυών- Μεσσαπίων, βόρεια της Χαλκίδας και ήταν κοντά στον οικισμό, αλλά την πρόλαβαν. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν μέχρι το πρωί να ανακόψουν την πορεία της, καθώς δεν φυσούσε ισχυρός άνεμος και σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτήν τη στιγμή είναι περιμετρικά οριοθετημένη χωρίς ενεργό μέτωπο. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα.


Μία ακόμα πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, χτες στις 19.00 στην παλαιά χωματερή Μάκρης Αλεξανδρούπολης, είναι χωρίς ενεργό μέτωπο, περιμετρικά οριοθετημένη και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα και 18 άτομα πεζοπόρο τμήμα.


Σε εξέλιξη, αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς οι περισσότερες δεν έχουν ενεργό μέτωπο και έχουν οριοθετηθεί, δίνονται ακόμα από την Πυροσβεστική οι πυρκαγιές στην Κεφαλονιά, (Αλειματά, Καραβάδο, Λουρδάτα- Σιμωτάτα), οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις χερσαίες δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν με προσωπικό και μέσα, από τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Ήπειρο.


Η πυρκαγιά της βορειανατατολικής Αττικής παρουσιάζει σήμερα ακόμα καλύτερη εικόνα, δεν έχει εστίες, αλλά επειδή δεν έχει εξαλειφθεί ο κίνδυνος αναζωπύρωσης, παραμένουν όλες οι δυνάμεις στην περιοχή και συγκεκριμένα, 220 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 88 άτομα πεζοπόρο τμήμα, εθελοντικά οχήματα, υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μηχανήματα έργου και από τις ένοπλες δυνάμεις πέντε οχήματα και πέντε μηχανήματα έργου.


Την ίδια καλή εικόνα εξακολουθούν να παρουσιάζουν οι πυρκαγιές στην Ηλεία και στη Ζάκυνθο, όπου δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα, αλλά οι δυνάμεις παραμένουν.


Για τις πυρκαγιές αυτές έχει ήδη ξεκινήσει η έρευνα για τα αίτια, από κλιμάκια υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών καθώς και κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ.


Σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα, σύμφωνα με τον χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, παραμένει υψηλός, (Δείκτης 3) για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Κορινθίας, Αχαΐας, Ηλείας, Αργολίδας, Έβρου, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας, Κυκλάδων και τα νησιά Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λέσβος, Χίος, Ικαρία, Σάμος, Ψαρά, Λήμνος, Σποράδες, Κύθηρα, Κάρπαθος, Κάσος και όλη η περιφέρεια Κρήτης.


Από την Πυροσβεστική απευθύνεται έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς, να απομακρύνονται έγκαιρα αν εκδηλώνεται πυρκαγιά κοντά τους και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο «199».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά θάλασσα: Δύο μέλη της ασφάλειας του ελληνόκτητου Eternity C διασώθηκαν σχεδόν 48 ώρες μετά την επίθεση των Χούτι

Ελλάδα / Ερυθρά θάλασσα: Δύο μέλη της ασφάλειας του ελληνόκτητου Eternity C διασώθηκαν σχεδόν 48 ώρες μετά την επίθεση των Χούτι

Το Eternity C, ελληνόκτητο πλοίο υπό λιβεριανή σημαία, είχε δεχθεί επίθεση τη Δευτέρα από πλωτά drones και ρουκέτες και βυθίστηκε λίγες ώρες αργότερα
LIFO NEWSROOM
Τροχαίο στη Βουλιαγμένης: Λεωφορείο κινήθηκε χωρίς οδηγό για 150 μέτρα και ξήλωσε κολώνες φωτισμού

Ελλάδα / Τροχαίο στη Βουλιαγμένης: Λεωφορείο κινήθηκε ανεξέλεγκτο για 150 μέτρα και ξήλωσε κολώνες φωτισμού

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας καταγράφει το λεωφορείο να ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο, να παρασύρει κολώνες φωτισμού και πινακίδες και τελικά να προσκρούει στην περίφραξη παρακείμενου κτηρίου
LIFO NEWSROOM
Γιατί αναστέλλεται η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας μετά την υπόθεση Μουρτζούκου

Ελλάδα / Γιατί αναστέλλεται η λειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας μετά την υπόθεση Μουρτζούκου

Από την ίδια υπηρεσία είχαν εκδοθεί πορίσματα και για τον θάνατο ενός εκ των παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου – «Σοβαρές δυσλειτουργίες», λέει το Υπουργείο Δικαιοσύνης
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στον Ωρωπό: ;Επιχειρούν ξανά τα εναέρια μέσα - Μάχη με τους ανέμους

Ελλάδα / Φωτιά στον Ωρωπό: Επιχειρούν ξανά τα εναέρια μέσα - Μάχη με τους ανέμους

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς - Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν και τα εναέρια μέσα - Σε ετοιμότητα για εκκένωση βρίσκεται η δομή μεταναστών στη Μαλακάσα, για προληπτικούς λόγους
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Μετά από πολύμηνη δίκη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ενόχους - χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό - συνολικά 7 από τους 15 κατηγορούμενους
LIFO NEWSROOM