Βαρκελώνη: Πιθανώς νεκρός ο δράστης του τρομοκρατικού- «Πολύ μεγαλύτερη» η επίθεση που σχεδίαζαν

Βαρκελώνη: Πιθανώς νεκρός ο δράστης του τρομοκρατικού- «Πολύ μεγαλύτερη» η επίθεση που σχεδίαζαν Facebook Twitter
0

Οι δράστες των επιθέσεων στη Βαρκελώνη και το Καμπρίλς, από τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 14 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 130, σχεδίαζαν "μια επίθεση πολύ μεγαλύτερου εύρους", υποστήριξε σήμερα ο εκπρόσωπος της καταλανικής αστυνομίας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.


"Προετοίμαζαν μία ή περισσότερες επιθέσεις. Η έκρηξη στο Αλκανάρ επέτρεψε να αποφύγουμε (...) επιθέσεις πολύ μεγαλύτερου εύρους", είπε ο Ζουζέπ Λουίς Τραπέρο, αναφερόμενος στο περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε ένα σπίτι σε αυτήν την πόλη που απέχει 200 χιλιόμετρα νοτίως της Βαρκελώνης.


Οι ένοικοι του σπιτιού, σύμφωνα με την αστυνομία, κατασκεύαζαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό. Από την έκρηξη αυτή σκοτώθηκε ένας άνθρωπος.


Οι τρεις από τους υπόπτους που έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα είναι Μαροκινοί ενώ ένας τέταρτος που έχει τεθεί επίσης υπό κράτηση είναι Ισπανός. Είναι ηλικίας μεταξύ 21-34 ετών και κανείς τους δεν έχει ποινικό μητρώο που να σχετίζεται με τρομοκρατική δράση.


Η αστυνομία διευκρίνισε ότι ακόμη δεν έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό του βαν που παρέσυρε τους πεζούς στο κέντρο της Βαρκελώνης και κατόπιν διέφυγε από το σημείο με τα πόδια. Είναι πιθανόν αυτός ο άνθρωπος να είναι μεταξύ των πέντε που σκοτώθηκαν στο παραλιακό θέρετρο Καμπρίλς τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, όμως ακόμη τίποτα δεν είναι βέβαιο.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Διεθνή / Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Παρά τη στρατηγική σημασία του, ο πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στο νησί παραμένει ανέπαφος, καθώς μια επίθεση θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια αναταραχή στις αγορές πετρελαίου και σοβαρή κλιμάκωση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ

Διεθνή / Ζελένσκι σε Τραμπ: «Χρειαζόμαστε περισσότερη πίεση στη Ρωσία, όχι σε εμένα»

Ο ουκρανός πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη στο Politico, μιλώντας για την κατάσταση στη χώρα του, τους Ευρωπαίους συμμάχους του, αλλά και την ελπίδα που έχει πως οι Αμερικανοί θα τον βοηθήσουν να τερματιστεί ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Τραμπ για Ιράν: «Θα τελειώσει σύντομα ο πόλεμος. Δεν έχει μείνει τίποτα άλλο να στοχεύσουμε»

«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά. Είμαστε πολύ μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Έχουμε προκαλέσει περισσότερη ζημιά από ό,τι περιμέναμε, ακόμα και μέσα στην αρχική περίοδο των έξι εβδομάδων», αναφέρει ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΧΑΡΒΕΪ ΓΟΥΑΪΝΣΤΙΝ

Διεθνή / Χάρβεϊ Γουάινστιν: «Το λάθος μου ήταν ότι απατούσα τη γυναίκα μου, όχι η σεξουαλική επίθεση»

Ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν μίλησε μέσα από τη φυλακή στο The Hollywood Reporter, περιγράφοντας τη ζωή του ως «κόλαση», επαναλαμβάνοντας ότι αρνείται τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης και πως τον βαραίνει να σκέφτεται πως ειναι το κεντρικό πρόσωπο του κινήματος #MeToo
THE LIFO TEAM