Βούτσης: Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να είναι η χώρα του Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών

Βούτσης: Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να είναι η χώρα του Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών Facebook Twitter
5

Στον συντηρητισμό της ελληνικής κοινωνίας, στο ζήτημα της θρησκείας αλλά και στο θέμα της αριστείας που έχει προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. 


«Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική, ούτε η Ελλάδα, η μεταμνημονιακή, μπορεί να είναι του Πατρίς θρησκεία οικογένεια και του Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Στην επισήμανση ότι ο ελληνικός λαός είναι Ορθόδοξος ο πρόεδρος της Βουλής αντέδρασε λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι λαοί» και παρατήρησε ότι «Στην Ελλάδα η Ορθοδοξία αφορά το 90% του πληθυσμού. Είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους λαούς παγκοσμίως σε σχέση με θρησκευτικές δοξασίες. Αλίμονο, όμως, δεν είμαστε ούτε ταλιμπάν, ούτε φονταμενταλιστές. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι το ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος. Δεν είμαστε φονταμενταλιστικό Ορθόδοξο κράτος, ούτε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας».

Σχετικά με το ζήτημα της αριστείας στα σχολεία και την πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για «σκιαμαχίες γύρω από ταμπέλες» τονίζοντας ότι το να ανακαλύψουμε διάφορες έννοιες γύρω από τις οποίες διεξάγεται μια ιδεολογική, πολιτική συζήτηση ή αντιπαράθεση, δεν είναι πάντα το πιο χρήσιμο, όταν δεν μπαίνουμε στην ουσία των πραγμάτων.

Όπως διευκρίνισε: «Όλοι έχουν επίγνωση ότι ο συναγωνισμός και στο επίπεδο και στο σχολείο είναι μια έμφυτη, μια δημιουργική, θα μπορούσε να πει κανείς, διαδικασία. Αλίμονο αν υπάρχει η σφραγίδα για τον άριστο ή για τον ενδιάμεσο ή για τον άλλον με τις αντίστοιχες απολαβές. Είναι πολύ καλό πράγμα η ευγενής άμιλλα , είναι πολύ καλό πράγμα το ότι κάποιοι κάνουν επιδόσεις πολύ σημαντικές σε ορισμένους τομείς. Γιατί να αμφισβητηθεί αυτό; Γιατί να γεννηθεί μια αντιπαράθεση γύρω από αυτό το πράγμα;» .

Για τις μαθητικές παρελάσεις πάντως ο κ. Βούτσης άφησε ανοιχτότο ενδεχόμενο συζήτησης για την κατάργησή τους λέγοντας ότι «δεν είναι ό,τι το καλύτερο και δεν είναι τυχαίο ότι δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στην Ευρώπη». Από εκεί και πέρα, όμως, επισήμανε ότι ως ένα βαθμό έχουν και κι ένα «πρόσημο παραδοσιακής λειτουργίας» και πρότεινε να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος για τις παρελάσεις, χωρίς βίαιες κινήσεις από τα πάνω, για το τι ακριβώς προσφέρουν, με την παρατήρηση ότι το θέμα αυτό δεν το θεωρεί μείζον αυτή τη στιγμή για την ελληνική κοινωνία.

Πολιτική
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM