Γερμανία: Tεχνητό προεκλογικό θρίλερ η συζήτηση για την εκταμίευση της δόσης

Γερμανία: Tεχνητό προεκλογικό θρίλερ η συζήτηση για την εκταμίευση της δόσης Facebook Twitter
0
Η «αναίμακτη» έγκριση της πρόσφατης συμφωνίας για την Ελλάδα από την επιτροπή Προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής, δείχνει ότι η συζήτηση των τελευταίων ημερών ήταν περισσότερο ένα τεχνητό προεκλογικό θρίλερ.

Η επιτροπή Προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής ενέκρινε, όπως αναμενόταν, την πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα και κατ΄ επέκταση την εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 8,5 δισ. ευρώ. Ως εκ τούτου, το θέμα δεν παραπέμπεται στην Ολομέλεια της Μπούντεσταγκ, όπως ζητούσαν ορισμένοι βουλευτές, κρίνοντας ότι η ημιτελής συμμετοχή του ΔΝΤ συνιστά «θεμελιώδη αλλαγή» του τρέχοντος προγράμματος που επιβάλει την εμπλοκή της Ολομέλειας.

Ο υπουργός Οικονομικών από την πλευρά του είχε διαμηνύσει εξαρχής ότι δεν διαπιστώνει ουσιαστική αλλαγή. Εντούτοις και εφόσον η επιτροπή Προϋπολογισμού είχε διαφορετική άποψη, ο ίδιος δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να συζητήσει το θέμα δημοσίως. Ο Β. Σόιμπλε μιλούσε όμως μάλλον εκ του ασφαλούς, γνωρίζοντας ότι στην πραγματικότητα κανένας βουλευτής του κόμματός του δεν θα ήθελε να μπει ξαφνικά το ελληνικό ζήτημα στην ημερήσια διάταξη και δη τρεις μήνες πριν τις εκλογές, τη στιγμή μάλιστα που τα ποσοστά των συντηρητικών εκτοξεύονται στις δημοσκοπήσεις. Ως εκ τούτου, το θέμα που προέκυψε με την εκταμίευση της δόσης και την παραπομπή ή όχι στην Ολομέλεια της γερμανικής Βουλής μπορεί να θεωρηθεί περισσότερο ένα τεχνητό προεκλογικό θρίλερ που ήρθε να εξυπηρετήσει μάλλον προεκλογικές σκοπιμότητες.

Προηγουμένως βέβαια και σε επιστολή του προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης με την οποία τους ζητούσε να εγκρίνουν τη συμφωνία, ο Β. Σόιμπλε είχε φροντίσει να στείλει ορισμένα σαφή μηνύματα, κυρίως δε προς εκείνους τους βουλευτές του κόμματός του που αμφισβήτησαν τελευταία ανοιχτά τα όσα ο ίδιος ισχυρίζεται σχετικά με τη διαχείριση του ελληνικού χρέους.

Στην επιστολή του ο Β. Σόιμπλε επιμένει ότι η βιωσιμότητα του χρέους θα επιτευχθεί μέσα από την απαρέγκλιτη τήρηση των συμφωνηθέντων και κυρίως την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

   Πηγή: Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΕ παραδέχεται ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την υπόσχεση των 600 δισ. δολαρίων στον Τραμπ

Διεθνή / Η ΕΕ παραδέχεται ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την υπόσχεση των 600 δισ. δολαρίων στον Τραμπ

Το ποσό προέρχεται αποκλειστικά από ιδιωτικές επενδύσεις, επί των οποίων οι Βρυξέλλες δεν έχουν καμία εξουσία, παραδέχθηκαν δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Επιτροπής
LIFO NEWSROOM
Από viral σκάνδαλο σε διαφημιστικό θρίαμβο: Πώς η Astronomer «έσωσε» την εικόνα της με τη Γκουίνεθ Πάλτροου

Διεθνή / Από viral σκάνδαλο σε διαφημιστικό θρίαμβο: Πώς η Astronomer «έσωσε» την εικόνα της με τη Γκουίνεθ Πάλτροου

Η άλλοτε άγνωστη τεχνολογική εταιρεία Astronomer μετατράπηκε σε παγκόσμιο φαινόμενο χάρη σε ένα φιλμάκι από συναυλία των Coldplay, μια επικοινωνιακή κρίση – και τη Γκουίνεθ Πάλτροου.
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία εξαντλεί τα αποθέματα όπλων της: Εξαρτάται πλέον από Βόρεια Κορέα και Κίνα

Διεθνή / Η Ρωσία εξαντλεί τα αποθέματα όπλων της: Εξαρτάται πλέον από Βόρεια Κορέα και Κίνα

Ανάλυση αποκαλύπτει ότι η Ρωσία έχει εξαντλήσει τα σοβιετικά αποθέματα όπλων και στρέφεται σε Βόρεια Κορέα και Κίνα για πυρομαχικά και εξαρτήματα - Τι δείχνουν τα στοιχεία για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία;
LIFO NEWSROOM
Καταιγίδα στην κυβέρνηση Τραμπ: Οργή για τους φακέλους Τζέφρι Έσταϊν και τις αποκαλύψεις

Διεθνή / Καταιγίδα στην κυβέρνηση Τραμπ: Οργή για τους φακέλους Τζέφρι Έπσταϊν και τις αποκαλύψεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει σοβαρή πολιτική κρίση καθώς η υπόθεση Έπσταϊν επισκιάζει την ατζέντα του - Εσωτερικές συγκρούσεις, αντιδράσεις από τη βάση του και έντονες πιέσεις από το Κογκρέσο
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ – ΕΕ: Πώς ο Τραμπ ανάγκασε τις Βρυξέλλες σε υποχώρηση με δασμούς 15%

Διεθνή / ΗΠΑ – ΕΕ: Πώς ο Τραμπ ανάγκασε τις Βρυξέλλες σε υποχώρηση με δασμούς 15%

Η ΕΕ υπέκυψε στις εμπορικές πιέσεις του Ντόναλντ Τραμπ, αποδεχόμενη δασμούς 15% στις εξαγωγές της - Τι σημαίνει η «συμφωνία Turnberry» για τη σχέση ΗΠΑ–ΕΕ και ποιος τελικά κέρδισε τη μάχη των δασμών;
LIFO NEWSROOM