Πωλείται το ξενοδοχείο King George στο Σύνταγμα

Πωλείται το ξενοδοχείο King George στο Σύνταγμα Facebook Twitter
2

Στην πώληση του ξενοδοχείου «King George» στην Πλατεία Συντάγματος αποφάσισε να προχωρήσει η τράπεζα Eurobank.


Η τράπεζα ανακοίνωσε μέσω καταχώρησης σε εφημερίδα την έναρξη της διαδικασίας πώλησης του ακινήτου στο οποίο λειτουργεί σήμερα το 5 αστέρων ξενοδοχείο.

Το ακίνητο που στεγάζει το King George Palace στην πλατεία Συντάγματος από το 1930, έχει συνολική επιφάνεια 9.450 τ.μ περίπου και αποτελείται από τρία υπόγεια, ισόγειο, ημιώροφο, 8 ορόφους και δώμα ενώ διαθέτει συνολικά 102 δωμάτια.


Σήμερα τη διαχείριση του King George έχει η εταιρεία Λάμψα Α.Ε. (Μεγάλη Βρετανία), συμφερόντων Λασκαρίδη, η οποία έχει μισθώσει και το ακίνητο.

Όπως αναφέρει το newmoney.gr, η διαγωνιστική διαδικασία ξεκινά με μη δεσμευτική για τους επενδυτές εκδήλωση ενδιαφέροντος, ενώ μη δεσμευτική είναι και η διαδικασία για την τράπεζα: Η Eurobank δεν αναλαμβάνει την υποχρέωση να ολοκληρώσει την διαδικασία ή να πωλήσει το ακίνητο σε οποιονδήποτε από τους ενδιαφερόμενους και επιφυλάσσει σε αυτήν το δικαίωμα να πωλεί ή να διαθέτει και εκμεταλλεύεται το παραπάνω ακίνητο με οποιονδήποτε τρόπο οποτεδήποτε, σε οποιονδήποτε και με οποιουσδήποτε όρους.

Σημειωτέον ότι με βάση τα στοιχεία της Λαμψα, για το 2016 η «Μεγάλη Βρετανία» και το King George παρουσίασαν αυξημένες πληρότητες 68,4% (έναντι 66% το 2015) και οριακή μείωση στη μέση τιμή ανά δωμάτιο στα 259 ευρώ (έναντι 261 ευρώ το 2015). Το έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο αυξήθηκε κατά 2,14%. Το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» εμφάνισε αύξηση πωλήσεων κατά 2% σε σύγκριση με την προηγούμενη οικονομική χρήση, ενώ οι πωλήσεις για το «King George» κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα του 2015. Σημειωτέον ότι η ΛΑΜΨΑ, η οποία «τρέχει» τα δύο ξενοδοχεία του Συντάγματος υπέγραψε το Νοέμβριο του 2016 τροποποίηση της σύμβασης διαχείρισης για τις δύο μονάδες με τον όμιλο της Marriott, με την οποία μειώνονται δραστικά οι αμοιβές διαχείρισης για την τριετία 2017 -2019.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM
Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Οικονομία / Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Από το 2026 έως το 2032, θα ενισχυθούν δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, τη φοιτητική στέγαση, τις συγκοινωνίες, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM
Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Οικονομία / Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Η νέα φάση για την ΑΑΔΕ αναμένεται να τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή από το β΄ εξάμηνο του 2025, με χρονικό ορίζοντα πλήρους ενσωμάτωσης εντός 18-24 μηνών
LIFO NEWSROOM