Τυνησία: Διαδήλωση και επεισόδια μετά την αυτοπυρπόληση πλανόδιου πωλητή

Τυνησία: Διαδήλωση και επεισόδια μετά την αυτοπυρπόληση πλανόδιου πωλητή Facebook Twitter
EPA/STR (φωτογραφία αρχείου)
0

Η τυνησιακή αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει εκατοντάδες διαδηλωτές, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους μερικές ώρες αφότου ένας πλανόδιος οπωροπώλης αυτοπυρπολήθηκε επειδή, όπως δήλωσαν κάτοικοι, αστυνομικοί τον εμπόδισαν να εργαστεί.

Το επεισόδιο είναι παρόμοιο με την αυτοπυρπόληση του 2011 - τη σπίθα που προκάλεσε την εξέγερση, η οποία ανέτρεψε τον αυταρχικό ηγέτη της χώρας Ζιν ελ Αμπιντίν μπεν Άλι. Ο άνδρας περιλούστηκε με βενζίνη και έβαλε φωτιά.


Ένα πλήθος νεαρών στην Τεμπούρμπα, περίπου 35 χλμ. από την Τύνιδα, πέταξε πέτρες εναντίον αστυνομικών. «Εκατοντάδες νεαροί συγκρούστηκαν με την αστυνομία, η οποία έριξε δακρυγόνα», δήλωσε κάτοικος της πόλης. Ο μικροπωλητής διακομίστηκε σε νοσοκομείο και νοσηλεύεται.


Η οικονομική δυσπραγία και η απόγνωση που συνέβαλαν στο ξέσπασμα της εξέγερσης εναντίον του Μπεν Άλι το 2011 συνεχίζουν να κάνουν τον πληθυσμό να «βράζει», ειδικά σε περιθωριοποιημένες περιοχές στην κεντρική και νότια Τυνησία, όπου οι άνεργοι νέοι δηλώνουν πως δεν τους παρουσιάζονται παρά ελάχιστες ευκαιρίες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν προχωρούν σε απολύσεις στη φιλανθρωπική τους οργάνωση

Η φιλανθρωπική οργάνωση Archewell έχει χρηματοδοτήσει μια σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων δωρεές ύψους 500.000 δολαρίων για την υποστήριξη τραυματισμένων παιδιών στη Γάζα και την Ουκρανία
THE LIFO TEAM