Τσίπρας: Θα δώσουμε μισθολογικά κίνητρα στους γιατρούς για να αντιστρέψουμε το brain drain

Τσίπρας: Θα δώσουμε μισθολογικά κίνητρα στους γιατρούς για να αντιστρέψουμε το brain drain Facebook Twitter
1

Μισθολογικά κίνητρα προς τους νέους γιατρούς, που θα επιλέξουν να στελεχώσουν τις 239 μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας οι οποίες θα λειτουργήσουν ως το τέλος του έτους, δίνει η κυβέρνηση.

 

Μέσω της ομιλίας του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε πρόσκληση στους γιατρούς να κάνουν την επιλογή στελέχωσης των νέων δομών, βάζοντας συγχρόνως «φρένο» στη φυγή επιστημόνων στο εξωτερικό.

 

Αμέσως μετά την εκδήλωση, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός εξειδίκευε, σε δηλώσεις του, ότι οι νέοι γιατροί θα προσλαμβάνονται με αποδοχές αντίστοιχες με αυτές του Επιμελητή Α', σημαντικά υψηλότερες από αυτές του νεοπροσλαμβανομένου.

 

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM