Βρετανία: Θα περιμένουμε τον τελικό οδικό χάρτη της ΕΕ αναφορικά με το Γιβραλτάρ

Βρετανία: Θα περιμένουμε τον τελικό οδικό χάρτη της ΕΕ αναφορικά με το Γιβραλτάρ Facebook Twitter
0

Η Βρετανία θα περιμένει έως το τέλος του μήνα για να μάθει σε ποιες κατευθυντήριες γραμμές συμφώνησαν τα άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφορικά με θέματα όπως το Γιβραλτάρ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.


Το μέλλον του Γιβραλτάρ έδωσε το έναυσμα για την πρώτη διαμάχη των συνομιλιών για το Brexit, από τότε που η Μέι κατέθεσε τα επίσημα έγγραφα του διαζυγίου, με το προσχέδιο του οδικού χάρτη της ΕΕ να προβλέπει ότι η όποια συμφωνία για το Γιβραλτάρ θα πρέπει να επιτευχθεί μεταξύ της Ισπανίας και της Βρετανίας.


«Αυτό είναι το προσχέδιο των κατευθυντήριων γραμμών που εκδόθηκε... Θα περιμένουμε να δούμε τι θα συμφωνηθεί από τους 27», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μέι σε δημοσιογράφους.


Ο βρετανός υπουργός για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις είχε σήμερα στη Μαδρίτη μια «φιλική και εποικοδομητική» συνάντηση με τον ισπανό υπουργό Εξωτερικών Αλφόνσο Ντάστις, στο πλαίσιο μιας προκαθορισμένης επίσκεψης, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, κατά την οποία αναφέρθηκε στο ζήτημα του Γιβραλτάρ.


Χθες, ο πρώην επικεφαλής των Τόρις Μάικλ Χάουαρντ δήλωσε ότι η Τερέζα Μέι θα ήταν έτοιμη να κάνει πόλεμο για να υπερασπισθεί το Γιβραλτάρ, όπως έκανε πριν από 35 χρόνια η τότε πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ που κήρυξε τον πόλεμο κατά της Αργεντινής για τα Νησιά Φόκλαντ. Ο εκπρόσωπος της Μέι δήλωσε ότι αυτό που ο Χάουαρντ «προσπαθεί να καταδείξει είναι η αποφασιστικότητα ότι θα πρέπει να προστατεύσουμε τα δικαιώματα του Γιβραλτάρ και την κυριαρχία του».


Ερωτηθείς εάν αυτό θα περιλαμβάνει την αποστολή ναυτικής δύναμης για να προστατευθεί το Γιβραλτάρ όπως έκανε η Βρετανία στην περίπτωση των Φόκλαντ, δήλωσε: «Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τους τρανς
THE LIFO TEAM
Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM