Γιατί τα σουηδικά και νορβηγικά ΜΜΕ αποκηρύσσουν φέτος τα πρωταπριλιάτικα αστεία

Γιατί τα σουηδικά και νορβηγικά ΜΜΕ αποκηρύσσουν φέτος τα πρωταπριλιάτικα αστεία Facebook Twitter
0

Οι σουηδικές και νορβηγικές εφημερίδες ανακοίνωσαν ότι από φέτος θα σταματήσουν να δημοσιεύουν πρωταπριλιάτικα αστεία, προκειμένου να μην συμβάλουν με τον τρόπο αυτό στη διάδοση ψευδών ειδήσεων.

 

"Αναγνωρίζοντας την ευκολία με την οποία διαδίδονται οι ψεύτικες ειδήσεις, δεν θέλω να δω το όνομα της Smalandsposten να εμπλέκεται σε μια τέτοια ιστορία" γράφει στο άρθρο του ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας, Μάγκνους Κάρλσον. "Εργαζόμαστε, όπως έχω εξηγήσει, με αληθινές πληροφορίες. Συμπεριλαμβανομένης και της 1ης Απριλίου", πρόσθεσε.

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο TT, την ίδια στάση θα τηρήσουν στη Σουηδία και οι εφημερίδες των ομίλων Hallpressen (Jonkopings-Posten, Varnamo Nyheter κλπ.), Vasterbottens-Kuriren και Dalarnas Tidningar.

 

"Θα το γράψουμε στο αυριανό φύλλο (του Σαββάτου). Μιλάμε για το θέμα, το σκεφτήκαμε πολύ και λάβαμε αυτήν την απόφαση", εξήγησε ο διευθυντής της Jonkopings-Posten, Έρικ Μπέργκερ. "Είχαμε την αίσθηση, βλέποντας τις συζητήσεις γύρω από την αξιοπιστία των μέσων ενημέρωσης, ότι δεν θέλουμε να το κάνουμε πλέον", είπε από την πλευρά του ο διευθυντής της Vasterbottens-Kuriren, ο Ίνγκβαρ Νάσλουντ.

 

Στη Νορβηγία, τα μεγαλύτερα εθνικά μέσα ενημέρωσης, όπως η δημόσια ραδιοτηλεόραση NRK και οι εφημερίδες Aftenposten, VG και Dagbladet, έχουν εγκαταλείψει αυτήν την παράδοση εδώ και πολλά χρόνια. Θα ακολουθήσουν από φέτος και οι τοπικές εφημερίδες.

 

"Δεδομένου του κλίματος, με τις ψευδείς ειδήσεις να εξαπλώνονται, θα ήταν λάθος εκ μέρους μας να δίνουμε ψεύτικες πληροφορίες μόνο και μόνο επειδή το ημερολόγιο λέει ότι βρισκόμαστε στην 1η Απριλίου", εξήγησε ο αρχισυντάκτης της Bergens Tidende, Όγιουλφ Γιέρτενες. "Πιστεύω ότι θα πρέπει να προσέχουμε πολύ με την ιδέα να ξεγελάμε τους ανθρώπους (...) Αυτά που γράφει η Drammens Tidende θα πρέπει να είναι η αλήθεια", είπε από την πλευρά της η συνάδελφός του, Κρίστιν Μόνσταντ.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MET GALA 2026 METG GALA ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ

Διεθνή / Met Gala 2026: Μήνυμα για μποϊκοτάζ της φετινής εκδήλωσης προβάλλεται στο ρετιρέ του Τζεφ Μπέζος στο Μανχάταν

Προβολές διαμαρτυρίας και συνθήματα κατά του Τζεφ Μπέζος και της Amazon φώτισαν το πολυτελές του ρετιρέ και εμβληματικά κτίρια του Μανχάταν, στο πλαίσιο καμπάνιας ακτιβιστικής ομάδας που καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία και ζητά μποϊκοτάζ του Met Gala
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: «Θέλει δράση» - Η δυσαρέσκεια Τραμπ για το αδιέξοδο με το Ιράν πίσω από το σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ

Με φόντο το παρατεταμένο αδιέξοδο με το Ιράν, οι ΗΠΑ προχωρούν σε ένα νέο σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, που συνδυάζει στρατιωτική παρουσία και διπλωματική πίεση, ανεβάζοντας εκ νέου την ένταση στην περιοχή
THE LIFO TEAM