Eurostat: Κατά 1,2% μειώθηκε το ΑΕΠ της Ελλάδας το τέταρτο τρίμηνο του 2016

Eurostat: Κατά 1,2% μειώθηκε το ΑΕΠ της Ελλάδας το τέταρτο τρίμηνο του 2016 Facebook Twitter
0

Κατά 1,2% μειώθηκε το ΑΕΠ της Ελλάδας το τέταρτο τρίμηνο του 2016, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 1,1% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat.

Σε ό,τι αφορά το συνολικό ΑΕΠ της Ευρωζώνης, σημειώθηκε αύξηση κατά 0,4% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2016 και κατά 1,7% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2015.

Όσον αφορά την ΕΕ των «28», η αντίστοιχη αύξηση ανήλθε σε 0,5% σε τριμηνιαία και 1,9% σε ετήσια βάση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική Αρχή, κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2016, η τελική καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 0,4% στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,5% στην EΕ των «28» (μετά από +0,3% και +0,5% αντίστοιχα το προηγούμενο τρίμηνο), συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη, κατά 0,2% και 0,3%, αντίστοιχα.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά ανάπτυξης καταγράφηκαν στην Εσθονία, την Πολωνία και τη Λιθουανία (1,9%, 1,7% και 1,4%, αντίστοιχα, σε τριμηνιαία βάση), ενώ ύφεση καταγράφηκε μόνο στην Ελλάδα (-1,2%).

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM