Σόιμπλε: Υλοποίηση μεταρρυθμίσεων αλλιώς Grexit

Σόιμπλε: Υλοποίηση μεταρρυθμίσεων αλλιώς Grexit Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
4

Ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα παραβίαζε τους ευρωπαϊκούς κανόνες, τόνισε το βράδυ της Τετάρτης ο γερμανός υπουργός, Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσθέτοντας πως για να γίνει κάτι τέτοιο η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από το ευρώ. Επίσης, είπε πως πρέπει να συνεχιστεί η πίεση προς την Αθήνα για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων ώστε να καταστεί ανταγωνιστική, διαφορετικά «δεν μπορεί να παραμείνει εντός του ευρώ».

Ειδικότερα, μιλώντας στο γερμανικό δίκτυο ARD, υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να ολοκληρώσει το τρέχον πρόγραμμα μόνο αν εκπληρώσει τους κανόνες που έχουν τεθεί από τους δανειστές, ενώ προέτρεψε τους δανειστές να συνεχίσουν τις πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση. Όπως επισήμανε, το κύριο πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά η ανταγωνιστικότητα.

«Η πίεση προς την Ελλάδα για υλοποίηση μεταρρυθμίσεων πρέπει να συνεχιστεί, ώστε να γίνει ανταγωνιστική, αλλιώς δεν μπορεί να παραμείνει εντός του ευρώ», υπογράμμισε.

Ακόμα, τόνισε ότι «δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στο "κούρεμα" χρέους ενός μέλους της ευρωζώνης, αυτό δεν επιτρέπεται βάσει της Συνθήκης της Λισαβόνας». «Για να συμβεί αυτό, η Ελλάδα θα πρέπει να αποχωρήσει από την ευρωζώνη», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τόνισε ότι εάν το ΔΝΤ δεν συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας, τότε και η Ολλανδία δεν θα διατηρήσει τη συμμετοχή της σε αυτό. 

Μιλώντας στο ολλανδικό κοινοβούλιο, σημείωσε πως «η κυβερνητική πλειοψηφία στο ολλανδικό κοινοβούλιο είναι ξεκάθαρη: Αν το ΔΝΤ δεν συμμετέχει ή αποσύρει τη συμμετοχή του, η (ολλανδική οικονομική) συμμετοχή στο πρόγραμμα θα τερματιστεί». Ο Ντάισελμπλουμ πρόσθεσε επίσης πως το ίδιο ισχύει και για το γερμανικό κοινοβούλιο.

Οικονομία
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM