Τουρκία: Δακρυγόνα εναντίον διαδήλωσης κατά της ενίσχυσης των εξουσιών του προέδρου

Τουρκία: Δακρυγόνα εναντίον διαδήλωσης κατά της ενίσχυσης των εξουσιών του προέδρου Facebook Twitter
0

Η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε σήμερα δακρυγόνα και εκτοξευτήρες νερού υπό πίεση για να διαλύσει εκατοντάδες ανθρώπους έξω από το κοινοβούλιο που διαδήλωναν εναντίον των σχεδιαζόμενων αλλαγών στο σύνταγμα που θα επεκτείνουν τις εξουσίες του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.


Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης, καθώς και αρκετές μη κυβερνητικές οργανώσεις και δικηγορικές ενώσεις είναι μεταξύ των οργανωτών της διαδήλωσης.


Πολλοί από τους διαδηλωτές απωθήθηκαν από την αστυνομία μακριά από τις πύλες του συγκροτήματος του κοινοβουλίου, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Τουρκία: Δακρυγόνα εναντίον διαδήλωσης κατά της ενίσχυσης των εξουσιών του προέδρου Facebook Twitter


Το κοινοβούλιο αρχίζει σήμερα τη συζήτηση της σχεδιαζόμενης συνταγματικής αναθεώρησης που θα εισαγάγει ένα σύστημα εκτελεστικής προεδρίας. Το σχέδιο της αναθεώρησης αναμένεται να περάσει από το κοινοβούλιο, στο οποίο κυριαρχεί το κυβερνών κόμμα AKP, πριν τεθεί σε δημοψήφισμα την άνοιξη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM