Η Βουλή έγινε πορτοκαλί και στέλνει μήνυμα κατά της βίας στις γυναίκες

Η Βουλή έγινε πορτοκαλί και στέλνει μήνυμα κατά της βίας στις γυναίκες Facebook Twitter
0

Με πορτοκαλί χρώμα φωταγωγήθηκε απόψε η Βουλή, συμμετέχοντας με την ενέργεια αυτή στην ευαισθητοποίηση για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, όπως έχει οριστεί η 25η Νοεμβρίου.

Η 25η Νοέμβρη έχει από το 1999, ορισθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Η Βία κατά των Γυναικών αποτελεί ένα πρόβλημα που διαπερνά όλους τους πολιτισμούς, όλες τις χώρες, όλες τις κοινωνίες ανεξάρτητα από έθιμα ή παραδόσεις, κοινωνική τάξη, μόρφωση, επίπεδο υγείας κλπ. Αναγνωρίζεται ως έγκλημα (Οδηγία 2012/29/ΕΕ) με άμεσες κι έμμεσες επιπτώσεις τόσο για τις γυναίκες θύματα, όσο και για τη κοινωνία στο σύνολό της.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων ως ο κατεξοχήν αρμόδιος κυβερνητικός φορέας για την πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών, υλοποιεί κάθε χρόνο διάφορες εκδηλώσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο πρόβλημα της έμφυλης βίας και, ειδικότερα, την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων και των κοινωνικών και πολιτιστικών στάσεων και αντιλήψεων που καθιστούν τη βίαιη συμπεριφορά αποδεκτή.

Η Βουλή έγινε πορτοκαλί και στέλνει μήνυμα κατά της βίας στις γυναίκες Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική αυθαίρετων απελάσεων και συστηματικές κρατήσεις μεταναστών στην Ελλάδα καταγγέλλει η RSA

Ελλάδα / Πολιτική αυθαίρετων απελάσεων και συστηματικές κρατήσεις μεταναστών στην Ελλάδα καταγγέλλει η RSA

Αύξηση κρατήσεων και απελάσεων μεταναστών στην Ελλάδα το 2024, παρά τις αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα και τη νομιμότητα της συγκεκριμένης πρακτικής
LIFO NEWSROOM
ΚΙΣΕ για τη ματαίωση εκδήλωσης: «Η ελληνική κοινωνία δεν θα επιτρέψει στον αντισημιτισμό να απλώσει τα πλοκάμια του»

Ελλάδα / ΚΙΣΕ για τη ματαίωση εκδήλωσης: «Η ελληνική κοινωνία δεν θα επιτρέψει στον αντισημιτισμό να απλώσει τα πλοκάμια του»

«Οι εκθέσεις βιβλίου αποτελούν χώρους ελεύθερου διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών», επισημαίνει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος 
LIFO NEWSROOM