H Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στέλνει 400 σκηνές για τους πρόσφυγες στη Μόρια που δεν έχουν που να μείνουν

H Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στέλνει 400 σκηνές για τους πρόσφυγες στη Μόρια που δεν έχουν που να μείνουν Facebook Twitter
0

«Το τραγικό συμβάν υπενθυμίζει την άμεση ανάγκη για βελτίωση των συνθηκών διαμονής των προσφύγων στα νησιά» δηλώνει με σχετική ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για το θάνατο των δύο προσφύγων στη Μόρια.

 

Επίσης, υπογραμμίζει την ανάγκη «να διεξάγονται οι διαδικασίες υποδοχής και ταυτοποίησης με πιο αποτελεσματικό τρόπο και στο χρονοδιάγραμμα που ορίζει ο νόμος. Με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί ο υπερπληθυσμός και η απόγνωση που νιώθουν όσοι περιμένουν στα νησιά, μερικοί μάλιστα για πολύ καιρό, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και χωρίς κάποια ξεκάθαρη προοπτική στον ορίζοντα». «Για το σκοπό αυτό», προσθέτει, «είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η Υπηρεσία Ασύλου, μεταξύ άλλων και με υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο». Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες αναφέρεται, εξάλλου, στην εντατικοποίηση των προσπαθειών για εξεύρεση εναλλακτικής στέγασης.

 

Όσον αφορά στους 400 πρόσφυγες και μετανάστες που δεν έχουν πού να μείνουν μετά τα χτεσινά γεγονότα, διευκρινίζεται ότι η Ύπατη Αρμοστεία και οι εταίροι της σε συντονισμό με τις αρχές ξεκίνησαν να τοποθετούν οικογενειακές σκηνές. Παράλληλα διανέμονται πακέτα με βασικά είδη πρώτης ανάγκης (κουβέρτες, στρώματα, είδη προσωπικής υγιεινής) για όσους επλήγησαν από τη φωτιά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ BYRON ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΜΑΝΔΡΑ

Ελλάδα / Καταστροφές από την κακοκαιρία Byron: Αυτοκίνητα σε αυλές σπιτιών - Ποτάμια οι δρόμοι στη Νέα Πέραμο

Μια «απέραντη λίμνη» το αεροδρόμιο στα Μέγαρα - Ανέβηκε η στάθμη του νερού στον Κηφισό - «Μας ξύπνησαν μνήμες του παρελθόντος» λέει ο αντιδήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας
LIFO NEWSROOM
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ BYRON ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΑ ΙΧ ΕΚΓΥΟΣ

Ελλάδα / Κακοκαιρία Byron: Δραματικές διασώσεις από σπίτια και αυτοκίνητα - Έγκυος σε σπίτι που πλημμύρισε

Διάσωση οικογένειας από ρεματιά στη Μάνδρα – «Έχουν πλημμυρίσει σπίτια στη Νέα Πέραμο, δεν κινδυνεύσαν άνθρωποι» - Πιθανή η υπερχείλιση του Σαρανταπόταμου στην Ελευσίνα - Πάνω από 300 κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική
LIFO NEWSROOM