Λεβέντης: Ως τη Δευτέρα το νέο ΕΣΡ, αλλιώς θα έχουμε χάος και διχασμό

Λεβέντης: Ως τη Δευτέρα το νέο ΕΣΡ, αλλιώς θα έχουμε χάος και διχασμό Facebook Twitter
0

Την βεβαιότητά του ότι μέχρι την Δευτέρα θα έχουν γίνει όλα όσα πρέπει για να λυθεί το ζήτημα και να έχουμε νέο ΕΣΡ, αλλιώς η χώρα οδηγείται στο χάος και η κοινωνία σε διχασμό, εξέφρασε σε συνέντευξή του σε ραδιόφωνο της "Φωνής των Ελλήνων" της Φλώριδας των ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, δεσμευόμενος ότι το κόμμα του θα συμβάλλει στην λύση του προβλήματος, ενώ υποστήριξε ότι δεν μπορεί να ασχολείται μια χώρα αποκλειστικά με την σύσταση του ΕΣΡ, την ώρα που ο λαός περνάει δύσκολα και η καθημερινότητα είναι τόσο σκληρή.

 

Ο Βασίλης Λεβέντης τόνισε ότι επιθυμούμε μια ειλικρινή διμερή σχέση με τις ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι πάντα η Ελλάδα προσδοκούσε καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ σε όλα τα επίπεδα, προσβλέποντας ότι η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα να έχει θετικό πρόσημο για την χώρα μας. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εκτίμησε πως ο Αμερικανός πρόεδρος μέχρι να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, μπορεί να προωθήσει ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή, όπως να πειστεί η Τουρκία και να αλλάξει συμπεριφορά σε σχέση με την Ελλάδα, να σέβεται τις διεθνείς συνθήκες και να ασκεί καλή γειτονία, να βοηθήσουν οι ΗΠΑ στο Κυπριακό για μια βιώσιμη και δίκαιη λύση με αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, καθώς επίσης και για την αλλαγή στάσης των Σκοπίων στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων.

 

Ο Βασίλης Λεβέντης τόνισε την αναγκαιότητα η Ελλάδα να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, λέγοντας ότι οι Αμερικανοί παράγοντες επιθυμούν να ρυθμιστεί το δημόσιο χρέος.

 

Ενόψει των αμερικανικών εκλογών ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ευχήθηκε να κυλήσουν όλα ομαλά και ο λαός της Αμερικής να επιλέξει τον επόμενο πρόεδρό του, ο οποίος πρέπει να είναι δημοκρατικός, διευκρινίζοντας ότι δεν εννοεί βεβαίως ότι πρέπει να προέρχεται από το Δημοκρατικό κόμμα, αλλά στις πράξεις του και στην διοίκηση του κράτους. Καταλήγοντας, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στους υποψηφίους που προέρχονται από την ομογένεια και κυρίως στους Γ. Μπιλιράκη και T. Γκρις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM