Μοσκοβισί: «Μετά την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης η συζήτηση για το χρέος»

Μοσκοβισί: «Μετά την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης η συζήτηση για το χρέος» Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
0

Αλλαγή γραμμής για το ελληνικό χρέος από τον επίτροπο για την Οικονομία, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες είχε εκφράσει την ελπίδα η συζήτηση να γίνει πριν το τέλος του χρόνου.

Νωρίτερα, -και αφού είχε προηγηθεί το Eurogroup-ο κ. Μοσκοβισί σε δηλώσεις του, τόνισε ότι το θέμα δεν πρόκειται να ανοίξει, αν δεν ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση.

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι «οι συζητήσεις για το χρέος δεν έχουν ξεκινήσει και δεν θα πρόκειται να τροφοδοτήσουμε σενάρια και θεωρίες. Όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Οι Έλληνες αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, εμείς αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Στο τέλος όλοι μαζί θα είμαστε - ελπίζω και το ΔΝΤ, που αποτελεί στρατηγικός εταίρος μας».

Για το «σπάσιμο» της υποδόσης που αποφάσισε το Eurogroup, ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε: «Προχωράμε βήμα, βήμα…Τώρα θα ακολουθήσει μία τεχνική διεργασία για τις επόμενες ημέρες – λίγες εβδομάδες και έπειτα θα μπορέσουμε να εκταμιεύσουμε την υποδόση. Τότε θα ανοίξουμε και τη δεύτερη αξιολόγηση και θα πρέπει να την κλείσουμε γρήγορα. Μετά θα έρθει ο χρόνος για το χρέος...».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Οικονομία / Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Σε 1.659.748 ανέρχονται οι φορολογούμενοι που δηλώνουν ότι έχουν λάβει δάνεια στεγαστικά ή καταναλωτικά, πληρώνοντας δόσεις συνολικού ύψους 6,24 δισεκ. ευρώ ή κατά μέσο όρο 3.700 ευρώ
LIFO NEWSROOM
Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Οικονομία / Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Η ισχυρή ανάπτυξη και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επιτρέπουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει πρόωρα τις δανειακές υποχρεώσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια των μνημονίων και να διανείμει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες
LIFO NEWSROOM