Φίλης: Αλλαγές στους διορισμούς εκπαιδευτικών και στο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Φίλης: Αλλαγές στους διορισμούς εκπαιδευτικών και στο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
4

Αλλαγές στη διαδικασία διορισμών εκπαιδευτικών, στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στον τρόπο διοίκησης των ΑΕΙ προαναγγέλλει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής.


Όπως αναφέρει, τους επόμενους μήνες θα θεσμοθετηθεί το νέο σύστημα διορισμών στο οποίο «θα μετρά η μακρά προϋπηρεσία σε θέση αναπληρωτή, που αποτελεί μορφωτικό κεφάλαιο για κάθε εκπαιδευτικό, ενώ θα δοθεί και η δυνατότητα σε νέα παιδιά να εξασφαλίσουν μια θέση στη δημόσια εκπαίδευση».


Σημειώνει ότι το υπάρχον σύστημα των εισαγωγικών για τα πανεπιστήμια «έχει εξαντλήσει τη δυναμική του» και προαναγγέλλει ότι αναμένεται νέο σύστημα επιλογής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση «το οποίο θα αναβαθμίζει το σχολείο». Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, αυτό προϋποθέτει αναμόρφωση του Λυκείου και κυρίως των δύο τελευταίων τάξεών του, ενώ διευκρινίζει ότι οι αλλαγές δεν θα επηρεάσουν τους φετινούς μαθητές της Γ' Λυκείου.


Αναφέρει, επίσης, ότι σύντομα θα παρουσιαστούν αλλαγές στον τρόπο διοίκησης των πανεπιστημίων με επανασύσταση του πρυτανικού συμβουλίου με διευρυμένη σύνθεση και τη συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα.


Ο κ. Φίλης κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ότι σκοπεύει να προωθήσει «τη διάλυση της δημόσιας χρηματοδότησης για την Παιδεία» και την «ακόμη μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης», ενώ τονίζει ότι αντιθέτως στόχος της κυβέρνησης είναι η σταδιακή αύξηση των δημοσίων δαπανών για την Παιδεία ώστε να φτάσουν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η προσπάθειά μου να βοηθήσω τους συμπολίτες μου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παράνομες πράξεις

Πολιτική / Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η προσπάθειά μου να βοηθήσω δεν έχει καμία σχέση με παράνομες πράξεις»

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

«Η Ελλάδα έχει ήδη κινητοποιήσει και της Ένοπλες Δυνάμεις έτσι ώστε να υπάρχει μια αποστολή επιτήρησης των λιβυκών αρχών έξω από τα χωρικά ύδατα» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Πολιτική / Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το μνημόνιο «παράνομο, ανυπόστατο και απαράδεκτο», τονίζοντας ότι «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα»
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων από προϊόντα καπνού και αλκοόλ

Πολιτική / Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων από προϊόντα καπνού και αλκοόλ

Βασικό αντικείμενο του νομοσχεδίου είναι η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την πώληση, προσφορά και διάθεση προϊόντων καπνού και αλκοόλ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Σχεδιάζουμε να δαπανήσουμε για την άμυνα σε 12 χρόνια πάνω από 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Σχεδιάζουμε να δαπανήσουμε για την άμυνα σε 12 χρόνια πάνω από 25 δισ. ευρώ

«Το νόημα μιας συμμαχίας είναι να διασφαλιστεί ότι υπάρχει δίκαιη κατανομή των βαρών και ότι δεν υπάρχει η αίσθηση ότι ορισμένες χώρες μπορούν να παρεκκλίνουν» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μαν, 5% έγινε πρόσφατα μόλις μυρίστηκαν ότι με τόσο μεγάλες ψεκασμενιές δεν έχει καρέκλα.Μαν, οι (παλαιοί) βουλευτές του Σύριζα αυτό δε ζητούσαν ως μαθητές και φοιτητές; http://www.avgi.gr/article/67799/listTagArticles?tagName=%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1Το ΚΚΕ αυτό δε ζητά ακόμη ρε μαν μου; http://www.edupame.gr/node/950Μη κοιτάς τώρα που έχουν εξουσία και ηρέμησαν, μαν. Τώρα ακόμα και ο ΕΝΦΙΑ απαγορεύεται να μειωθεί.