50 χρόνια μετά, η πρώτη εμπορική πτήση από ΗΠΑ προς Κούβα

50 χρόνια μετά, η πρώτη εμπορική πτήση από ΗΠΑ προς Κούβα Facebook Twitter
0

Η πρώτη προγραμματισμένη εμπορική πτήση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κούβας σε διάστημα περισσοτέρων των 50 χρόνων αναμένεται πραγματοποιείται σήμερα, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην προσπάθεια της διακυβέρνησης Ομπάμα για τη δρομολόγηση εμπορικών και τουριστικών σχέσεων, με την Κούβα.


Η JetBlue Airways Corp, είναι η πρώτη μιας σειράς αμερικανικών αεροπορικών εταιριών που θα πετάει από το Φορτ Λοντερντέιλ στη Φλόριντα με προορισμό την Σάντα Κλάρα, πόλη που βρίσκεται στην κεντρική Κούβα.


Μεταξύ των επιβατών, στο αεροσκάφος Airbus A320 των 150 θέσεων, θα είναι ο Αμερικανός υπουργός Μεταφορών, Άντονι Φοξ, ο διευθύνων σύμβουλος της JetBlue, Ρόμπιν Χέις, όπως επίσης δημοσιογράφοι και φωτογράφοι, άλλοι αξιωματούχοι, αλλά και απλοί ταξιδιώτες.


Περισσότεροι από τους μισούς ταξιδιώτες, θα είναι κουβανικής καταγωγής, σε μία πτήση, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς της πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ, ανοίγει το δρόμο σε μια πρόκληση, καθαρού εμπορικού χαρακτήρα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM