Τετράωρη στάση εργασίας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Τετράωρη στάση εργασίας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
0

Στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του ιδρύματος, καθώς και για τη μη καταβολή δεδουλευμένων τριών μηνών στους εργαζόμενους στην καθαριότητα και εστίαση (περίπου 450 άτομα).


«Η έλλειψη προσωπικού έχει κυριολεκτικά βαρέσει "κόκκινο". Δουλεύουμε διαρκώς σε μεγάλη ένταση με προσωπικό ασφαλείας», τονίζουν οι εργαζόμενοι, επισημαίνοντας ότι «είναι αυτονόητο και επείγον το αίτημα για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Όσον αφορά τη χρηματοδότηση, αναφέρουν ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός, έχει σχεδόν εξαντληθεί και ζητούν τώρα την επιχορήγηση για να μην προκύψει έλλειψη φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, φαινόμενο που -όπως λένε- «ζούμε έντονα τα τελευταία χρόνια, ειδικά τους τελευταίους μήνες του έτους».


Σχετικά με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και την εστίαση που είναι απλήρωτοι επί τρεις μήνες, το Σωματείο Εργαζομένων κάνει λόγο για «εμπαιγμό από κυβέρνηση και εργολάβο» σημειώνοντας ότι «πριν από δύο μήνες με διαρκή κινητοποίηση 15 ημερών αποτρέψαμε δύο απολύσεις και καταβλήθηκαν τα δεδουλευμένα Απρίλη και Μάη. Από τότε οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι».

 

Σοβαρές ευθύνες επιρρίπτει το Σωματείο Εργαζομένων και στη διοίκηση του Νοσοκομείου, καθώς όπως αναφέρει «σιωπηρά ανέχεται τους εργολάβους που μήνες τώρα έχουν λήξει οι συμβάσεις τους με το νοσοκομείο, αλλά συνεχίζουν ν' αλωνίζουν στο χώρο, να κερδοσκοπούν και να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους». Το Σωματείο ζητά την καταβολή των δεδουλευμένων και τη μονιμοποίηση όλων των εργολαβικών εργατών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αντώνης Σαμαράς αποχαιρέτησε την κόρη του Λένα: «Πνοή αγάπης που γέμισε τη ζωή μας»

Ελλάδα / Ο Αντώνης Σαμαράς αποχαιρέτησε την κόρη του Λένα: «Πνοή αγάπης που γέμισε τη ζωή μας»

«Τι να πει ένας πατέρας που χάνει το παιδί του, τι να πει μια μητέρα που χάνει το σπλάχνο του, τι να πει ένας αδελφός που χάνει το άλλο του μισό όταν η ψυχή του χάνει τον πιο πιστό της σύντροφο», είπε ο πατέρας της
LIFO NEWSROOM
Κηδεύεται η Λένα Σαμαρά: Στο Α' Νεκροταφείο το τελευταίο αντίο 

Ελλάδα / Κηδεύτηκε η Λένα Σαμαρά: Στο Α' Νεκροταφείο το τελευταίο αντίο 

Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής, Νίκος Ανδρουλάκης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Ευάγγελος Βενιζέλος, πλήθος κόσμου και πολιτικοί αποχαιρετούν την κόρη του πρώην πρωθυπουργού, που πέθανε αιφνιδιαστικά
LIFO NEWSROOM
Βόλος: Νέες διαμαρτυρίες για την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου «Crown Iris» με Ισραηλινούς τουρίστες

Ελλάδα / Βόλος: Νέες διαμαρτυρίες για την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου «Crown Iris» με Ισραηλινούς τουρίστες

Οι διοργανωτές δηλώνουν ότι αντιτίθενται στις πολιτικές του Ισραήλ και καταγγέλλουν πως το πλοίο «μεταφέρει τουρίστες και στρατιώτες του IDF που έχουν εμπλακεί στις επιχειρήσεις στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Ασανσέρ έπεσε από τον 3ο όροφο στο «Γεννηματάς» – Εργαζόμενη σώθηκε την τελευταία στιγμή

Ελλάδα / Ασανσέρ έπεσε από τον 3ο όροφο στο «Γ. Γεννηματάς» – Εργαζόμενη σώθηκε την τελευταία στιγμή

Η εργαζόμενη βγήκε από τον ανελκυστήρα λίγο πριν ο θάλαμος κατεβεί απότομα στο ισόγειο - Ο ανελκυστήρας διαθέτει εν ισχύ όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά συντήρησης αναφέρει το νοσοκομείο
LIFO NEWSROOM