5 φαινομενικά αθώα μικροπράγματα που σας κάνουν αντιπαθείς, χωρίς να το καταλαβαίνετε

1

Τσεκάρετε συνέχεια το κινητό...

 

 

Είναι γεγονός: μεταξύ φίλων, καλών γνωστών, στενών συνεργατών (ή ακόμη καλύτερα μπροστά στον σύντροφο ή τους γονείς) δεν χρειάζεται να υποκρίνεστε. Η αποδοχή τους είναι δεδομένη, σας αγαπούν, σας εμπιστεύονται και είναι δίπλα σας γι’ αυτό που είστε. Και πάλι, όμως, αυτού του είδους η χαλαρότητα, η έλλειψη επιτήδευσης, οι ανυπόκριτες κουβέντες κάποτε μπορούν να περάσουν το λάθος μήνυμα, καθώς όλοι κάποτε υποκύπτουν σε αθώες μικρές εκπτώσεις στη συμπεριφορά τους: στην χειρότερη περίπτωση μπορούν να δημιουργήσουν τεράστιο ζήτημα, στην καλύτερη να σας κάνουν απλώς αντιπαθείς.

Να, 5 από αυτές που συνήθως δημιουργούν παρεξηγήσεις, χωρίς λόγο:

1.

Είστε παραπάνω έντονοι απ’ όσο πρέπει. Οι άνθρωποι τείνουν να συμπαθούν τις παθιασμένες προσωπικότητες, αυτές που σφύζουν από ζωή και αποφασιστικότητα. Είστε καλύτεροι ομιλητές και το ξέρετε, είστε η ψυχή της παρέας και αυτό είναι ωραίο, κάποτε, όμως, είστε πιο έντονοι απ’ όσο αντέχει το εργασιακό και ευρύτερο περιβάλλον σας. Το πάθος στη φωνή, στις κινήσεις, στις αποφάσεις, έχει γοητεία, όταν δεν πιέζει, δεν αγχώνει, δεν καταλήγει ενοχλητικό για τους άλλους. Στα σοβαρά ζητήματα, αυτό το πάθος και η επιμονή μπορεί να τινάξει στον αέρα συνεργασίες, φιλίες, δεσμούς.

2.

Είστε μονίμως ταπεινοί, από θέση. Υπάρχει μία πρακτική στις ανθρώπινες συναλλαγές, που ονομάζεται «ταπεινή κομπορρημοσύνη». Χαρακτηρίζει εκείνο το είδος των ανθρώπων, που υπογραμμίζουν με κάθε τρόπο τη μετριοφροσύνη τους, επιχειρώντας πρακτικά να αναδείξουν την υπεροχή τους. Κάποτε συμβαίνει αβίαστα. Ωστόσο, όταν γίνεται επιτηδευμένα, απλώς εκνευρίζει τους γύρω. Δεν είναι κακό να παραδεχτείτε ότι συμβάλλατε σε μια επιτυχία. Δεν είναι έπαρση. Το αντίθετο βάζει σε υποψίες για τα πραγματικά σας κίνητρα στη χειρότερη των περιπτώσεων, για την αυτοεκτίμηση σας στην καλύτερη.

  

3.

Τσεκάρετε συνεχώς το κινητό σας. Όσο απασχολημένοι κι αν είστε, όσες υποχρεώσεις κι αν έχετε, οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα σας και σας μιλούν θέλουν την προσοχή σας. Δεν το κάνετε επίτηδες, είναι κομμάτι της εποχής. Όμως, κανείς δεν θέλει στο τραπέζι – της σύσκεψης ή το οικογενειακό – κάποιον που βρίσκεται «αλλού». Αν δεν είναι αδιαφορία ή απίστευτη βαρεμάρα, είναι έλλειψη προσοχής και δηλώνει αγένεια. Κλείστε το για λίγο ή έστω βάλτε το στην τσέπη. Πάντα θα υπάρχει χρόνος για τσεκάρισμα του timeline σας.

4.

Είστε στενόμυαλοι. Και συνήθως κακοί ακροατές. Με ό,τι δεν συμφωνείτε, απλώς δεν το ανέχεστε και δυστυχώς φαίνεται. Εννοείται ότι μπορείτε να διατηρείτε την άποψη σας, δεν χρειάζεται, ωστόσο, να απορρίπτετε τις ιδέες που είναι πολύ extreme για τα δικά σας δεδομένα. Το να ακούμε προσεκτικά τους άλλους δεν είναι μόνο μέρος της διαδικασίας που επικοινωνούμε με τους άλλους, αλλά κι εκείνης που μαρτυρά τη συνεχή ωρίμανση και εξέλιξη μας. Μόνο ένας (κακομαθημένος) έφηβος δεν ακούει κανέναν, αντιδρά με κάποια περιφρόνηση και εμμένει σθεναρά στις απόψεις τους ακόμη κι αν είναι λάθος.

5.

Κάνετε επίδειξη γνωριμιών. Εκείνος είναι φίλος σας, ο άλλος υπήρξε συνεργάτης σας, με τον τάδε ήσασταν συμφοιτητές και ο δείνα είναι follower σας στο Instagram. Τόσο στον κόσμο των επιχειρήσεων, όσο και στις απλές παρέες κάποιος που γνωρίζει κόσμο, είναι και ο ίδιος μια σπουδαία γνωριμία. Ωστόσο, κάποιος που όντως διατηρεί τέτοιου είδους επαφές, δεν χρειάζεται να κομπάζει γι’ αυτές. Ένας άνθρωπος που ρίχνει ονόματα στο τραπέζι, πολύ σύντομα μπορεί να γίνει αντιπαθής ή να δημιουργήσει σοβαρές υπόνοιες για την αξιοπιστία και την ειλικρίνεια του. Γνωρίζει όσους αναφέρει ή απλώς προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή των άλλων;

Με στοιχεία από το Inc. com

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών δημιουργεί Κέντρο Αριστείας για τον Καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών δημιουργεί Κέντρο Αριστείας για τον καρκίνο

Ο νέος πρόεδρος και διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καταγράφει τις δράσεις του ιδρύματος στον τομέα της υγείας, ειδικότερα στην Ογκολογία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας διεκδικεί καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα

Υγεία & Σώμα / Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας διεκδικεί καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα

Η νέα πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, Βάσω-Ραφαέλα Βακουφτσή, μιλά για τα ζητήματα που αφορούν την πρόληψη των χρόνιων παθήσεων, την ψυχοσωματική υγεία των ασθενών και τα δικαιώματά τους.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Μιλάμε ανοιχτά για τη σεξουαλική ζωή των ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση

Υγεία & Σώμα / Η σεξουαλική ζωή των ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση

Η Μόιρα Τζίτζικα, ειδική σύμβουλος ΑμεΑ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση, μας ενημερώνει για ένα θέμα που, παρότι αποτελεί αυτονόητο δικαίωμα για όλους, παραμένει ταμπού.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Νέα εποχή για τον ΕΟΦ, με ενίσχυση, αναβάθμιση και εξωστρέφεια

Υγεία & Σώμα / Νέα εποχή για τον ΕΟΦ, με ενίσχυση, αναβάθμιση και εξωστρέφεια

Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), καθηγητής Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καταγράφει τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους χτίζεται ο ανανεωμένος ΕΟΦ, την ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού, την εξωστρέφεια, τη διαφάνεια, την ταχύτητα, την ποιότητα των υπηρεσιών, την επαγρύπνηση και την ταχεία ενσωμάτωση του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Καθημερινό συμπλήρωμα για brain food

Υγεία & Σώμα / Τα πάντα για το brain food: Οι τροφές που ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου μας

Η διατροφή μας είναι η καύσιμη ύλη για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και μερικές φορές, όταν δεν είναι θρεπτική και ισορροπημένη, χρειάζεται ένα boost με έξυπνα συμπληρώματα που μας διασφαλίζουν υγεία και ευεξία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Απόλυτη προτεραιότητα έχει ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα

Υγεία & Σώμα / «Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν περιμένει μεν, αλλά δεν είναι ανίκητος»

Τρία χρόνια μετά την ίδρυση της Οργάνωσης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα «Fair Life L.C.C.», η πρόεδρός της Κορίνα Πατέλη-Bell μιλά για την αναγκαιότητα να πατήσει γκάζι το εθνικό συστήμα υγείας όσον αφορά την υλοποίηση του προσυμπτωματικού ελέγχου που σώζει ζωές.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Υγεία & Σώμα / Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Ο όρος «ασθένεια που μεταδίδεται από τα πτηνά» μάς φέρνει στο μυαλό τη γρίπη των πτηνών που οφείλεται στον ιό της γρίπης Η5Ν1. Κι όμως, υπάρχει μια άλλη νόσος που μοιάζει με τη γρίπη και μεταδίδεται από τα πτηνά, προκαλώντας άτυπη πνευμονία, δηλαδή πνευμονία χωρίς τα κλασικά συμπτώματα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Εξέταση με ραδιοϊσότοπα προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Υγεία & Σώμα / Μια νέα εξέταση προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Χάρη σε μια νέα εξέταση με ραδιοϊσότοπα, την PET Amyloid, καθίσταται δυνατή η πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ μία ολόκληρη δεκαετία πριν από την εκδήλωση του πρώτου συμπτώματος νοητικής έκπτωσης στους ασθενείς.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Υγεία & Σώμα / Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που εξερευνά την πολιτισμική ιστορία της υποχονδρίασης, οι άνθρωποι που ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους είναι πολύ συχνά εκείνοι που έχουν τους περισσότερους λόγους να ανησυχούν.
THE LIFO TEAM
Καμπανάκι κινδύνου για τις λοιμώξεις και τα «πανανθεκτικά» μικρόβια χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι

Υγεία & Σώμα / Λοιμώξεις και «πανανθεκτικά» μικρόβια, παλιοί και νέοι κίνδυνοι απειλούν τη δημόσια υγεία

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς ο κοκίτης, η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα αναζωπυρώνονται στην κοινότητα, ενώ τα άκρως ανθεκτικά μικρόβια εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για τα νοσοκομεία. Μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ

σχόλια

1 σχόλια