"Οχι" η απόφαση των δικαστών για τον Τσοχατζόπουλο

"Οχι" η απόφαση των δικαστών για τον Τσοχατζόπουλο Facebook Twitter
0

Αρνητική απάντησε έδωσε, με ομόφωνη απόφασή του, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε χθες ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος.

 Ο πρώην υπουργός που εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών για παράνομες αμοιβές που είχε λάβει από εξοπλιστικά προγράμματα, στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου στην αίτησή του για αναστολή εκτέλεσης ποινής, ευχαρίστησε τους Εφέτες «διότι δεχθήκατε να συζητήσετε την αίτησή μας χθες» και συνέχισε: «Θέλω να σας εξηγήσω πως ζητάω την αποφυλάκισή μου διότι τα δικά μου όρια προσωπικής αντοχής έχουν εξαντληθεί...Δεχθήκατε να αγνοήσετε κάποια δεδομένα, έναν άνθρωπο που σας λέει "ως εδώ". Εγώ αδυνατώ από εδώ και πέρα να σταθώ στο Δικαστήριο...Δεκτή η απόφαση σας, σεβαστή, σας ευχαριστώ πολύ!»

 Απορριπτική ήταν νωρίτερα και η πρόταση της εισαγγελέα της έδρας με σκεπτικό πως ο πρώην υπουργός Άμυνας είναι ύποπτος τέλεσης διάπραξης νέων αδικημάτων. 'Οπως ανέφερε η εισαγγελέας κ.Δημητριαδου, το δικαστήριο πρέπει να λάβει υπόψη του πως ο κ.Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση: «συμμετείχε σε μια οργάνωση με ένα περίπλοκο δίκτυο εξωχώριων εταιριών και τραπεζικών λογαριασμών και αν βγει από τη φυλακή είναι πιθανό να διαπράξει νέο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Η επιβολή περιορισμών όρων δεν κρίνεται επαρκής».  

Κατά την εισαγγελική λειτουργό οποιαδήποτε προβλήματα υγείας του πρώην υπουργού μπορούν να αντιμετωπιστούν εντός της φυλακής. 

 

Η υπεράσπιση του Α. Τσοχατζόπουλου τόνισε πως ο πρώην υπουργός δεν έχει απολύτως καμία οικονομική δυνατότητα και δεν είναι σε θέση να διαπράξει νέα αδικήματα.

Ο συνήγορος του πρώην υπουργού Λεωνίδας Κότσαλης είπε, μεταξύ άλλων, πως ο εντολέας του «έχει λογαριασμούς και ακίνητα δεσμευμένους και είναι υπό τη στενή παρακολούθηση των αρμόδιων άρχων...ζει με τη σύνταξη του...», ενώ ο έτερος συνήγορος Γιάννης Παγορόπουλος επισήμανε πως για άλλους κρατούμενους που δεν έχουν την ηλικία του πρώην υπουργού, η Δικαιοσύνη έχει διατάξει την αποφυλάκιση τους και έχουν τεθεί σε κάτ' οίκον περιορισμό». Ο Κ.Παγορόπουλος τόνισε στο δικαστήριο πως δεν θα πρέπει να επιτρέψει να συνθλιβεί ο Ακης Τσοχατζόπουλος επειδή είναι «το σύμβολο κάθαρσης μιας άλλης εποχής». Ο συνήγορος μάλιστα αναρωτήθηκε: «Θα είναι καλύτερα να φύγει αύριο με ένα φέρετρο από την φυλακή;»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ναυάγιο Πύλου: Την ποινική δίωξη του αρχηγού του Λιμενικού ζητάει η Εισαγγελία

Ελλάδα / Ναυάγιο Πύλου: Άσκηση ποινικής δίωξης κατά του νυν αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και ανώτερων στελεχών της ηγεσίας του

Η ποινική δίωξη αφορά σε κακούργημα και αδικήματα, όπως η έκθεση κατά συρροή από παράλειψη με νομική υποχρέωση διάσωσης και κατάστασης προσώπων αβοήθητων
LIFO NEWSROOM
Στην iGEM Ioannina 2025 το χρυσό μετάλλιο του κορυφαίου παγκόσμιου διαγωνισμού συνθετικής βιολογίας

Ελλάδα / Χρυσό μετάλλιο σε Έλληνες φοιτητές που θέλουν να σώσουν τα πλατάνια

Η ομάδα iGEM Ioannina 2025 ξεχώρισε και διακρίθηκε για την καινοτόμο πρότασή συνθετικής βιολογίας που αφορά την αντιμετώπιση της εκτεταμένης νέκρωσης που απειλεί τα οικοσυστήματα της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM
ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ

Ελλάδα / Τα μέτρα για την παράνομη οπλοκατοχή: «Τέρμα οι τοπικές μαφίες» είπε ο Χρυσοχοΐδης

Μόνιμα το «ελληνικό FBI» στην Κρήτη, τέλος οι μπαλωθιές σε γάμους και βαφτίσεις - «Δεν θα κάνουν κουμάντο οι νταήδες» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
LIFO NEWSROOM