Λεβέντης: Ο Τσίπρας με θαυμάζει και με αντιγράφει συχνά

Λεβέντης: Ο Τσίπρας με θαυμάζει και με αντιγράφει συχνά Facebook Twitter
0

«Ο κ. Τσίπρας έχει για μένα προσωπικό θαυμασμό»  είπε ο Βασίλης Λεβέντης,  μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενά του,  ο πρωθυπουργός του είπε ότι δεν είναι τυχαία η δημοφιλία του και πως δεν έχει ξαναδεί να παρακολουθούν στη Βουλή αρχηγό με τόση προσοχή, όπως όταν ο Λεβέντης ανεβαίνει στο βήμα.

«Με σαγήνευσε το γεγονός ότι έγραψε όλα τα ρητά που κατά καιρούς έχω πει» ανέφερε χαρακτηριστικά και περιέγραψε τη σκηνή κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει ένα βιβλιαράκι με τα ρητά και τις ιστορίες που κατά καιρούς έχει πει ο κ. Λεβέντης και διαλέγει το καλύτερο. Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη ο κ. Τσίπρας έχει ξεχωρίσει την ιστορία για το πώς χειρίζεται τους υποψήφιους βουλευτές. «Όσοι προεκλογικά έρχονταν και μου έλεγαν να είναι πρώτοι στη λίστα δεν τους έβαζα, όσοι έρχονταν και μου έλεγαν ‘πρόεδρε κάνε ό,τι θες’ τους έβαζα πρώτους», ανέφερε.

Χθες από την Πάτρα ο Πρόεδρος της Ένωασης Κεντρώων, χαρακτήρισε  κρίσιμες για την χώρα τις ώρες που διανύουμε εξηγώντας ότι «σε λίγες ημέρες θεσπίζεται νέο εκλογικό σύστημα και ετοιμάζεται η τρίτη αξιολόγηση». Ως εκ τούτου σημείωσε «ευχόμεθα η χώρα να πάει καλύτερα και να αποκτήσει απλή αναλογική».

Όσον αφορά στο νέο εκλογικό νόμο, ο Βασίλης Λεβέντης είπε ότι «αν βρεθούν οι 200 ψήφοι και ψηφισθεί η απλή αναλογική χωρίς μπόνους, είναι πια ηθικό θέμα σε εύλογο χρόνο, χωρίς να διακινδυνεύσουν οι διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους, να πάμε σε εκλογές».

Σε αυτό το σημείο διατύπωσε την εκτίμηση ότι «εκλογές βλέπω μεταξύ Οκτωβρίου και Ιανουαρίου του 2017», αλλά πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να πιέσουμε τον πρωθυπουργό να τις κάνει πολύ γρήγορα, ώστε να μην έχει την δικαιολογία ότι τον πιέζουμε σε βάρος των διαπραγματεύσεων». Όπως όμως ανέφερε στην συνέχεια «αν έχει θεσπιστεί απλή αναλογική και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρωθυπουργός με ενισχυμένη, ηθικοί λόγοι επιβάλλουν την προσφυγή στο λαό».

Σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες ο Βασίλης Λεβέντης είπε πως «είναι κάτι που με απασχολεί, γιατί δεν θέλω να κλείσουν κανάλια που λειτουργούν 30 χρόνια». Παράλληλα, σε αυτό το σημείο είπε ότι «ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έχει δίκιο όταν λέει ότι έχει μπει διαπλοκή και καταστρατηγούνται νόμοι».

Επίσης, ανέφερε ότι πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία έκδοσης αδειών και να λειτουργήσει το ΕΣΡ, προσθέτοντας ότι «είναι ανάγκη να βοηθήσουμε και τα άλλα κόμματα, ώστε να συγκροτηθεί σε σώμα το ΕΣΡ και να βγάλει αυτό τις άδειες που είναι καθ΄ ύλη αρμόδιο σώμα».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM