No.1

Η Β. Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο από υποβρύχιο αλλά η δοκιμή απέτυχε

Η Β. Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο από υποβρύχιο αλλά η δοκιμή απέτυχε Facebook Twitter
1

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα στη δοκιμή ενός, όπως φαίνεται, βαλλιστικού πυραύλου που εκτοξεύτηκε από υποβρύχιο, ανακοίνωσε ο στρατός της Νότιας Κορέας. Το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε γύρω στις 11:30 πμ ώρα Σεούλ (05:30 ώρα Ελλάδος) στη θάλασσα ανατολικά της κορεατικής χερσονήσου.

Λίγο αργότερα, σε νέα ανακοίνωσή του, ο στρατός της Νότιας Κορέα ανέφερε πως η δοκιμή από την Πιονγκγιάνγκ ενός βαλλιστικού πυραύλου εκτοξευόμενου από υποβρύχιο απέτυχε από τα πρώτα στάδια.  Ο πύραυλος ερρίφθη από υποβρύχιο όπως είχε σχεδιαστεί, αλλά φαίνεται ότι η εκτόξευσή του απέτυχε από τα πρώτα στάδια, διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του το γενικό επιτελείο των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων.

 

Η δοκιμή του πυραύλου αυτού γίνεται μερικές ημέρες μετά την επιβολή νέων κυρώσεων από τις ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες είχαν στόχο και τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν.


Τη δοκιμή αυτή καταδίκασε απερίφραστα ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί μια "σαφή πρόκληση στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ", μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo. "Θα πρέπει να καταδικάσουμε απερίφραστα την εκτόξευση αυτή σε συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα", σημείωσε ο Άμπε, προσθέτοντας ότι η εκτόξευση αυτή δεν έχει κάποιον σοβαρό αντίκτυπο στην εθνική ασφάλεια της Ιαπωνίας.

Η Β. Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο από υποβρύχιο αλλά η δοκιμή απέτυχε Facebook Twitter


Τη δοκιμή αυτή καταδίκασε και το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι συνιστά παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ η Βορειοαμερικανική Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας (NORAD) ανακοίνωσε ότι ο πύραυλος έπεσε στη θάλασσα και δεν συνιστά απειλή για τη Βόρεια Αμερική. "Καλούμε τη Βόρεια Κορέα να μην προβαίνει σε ενέργειες που εγείρουν περαιτέρω την ένταση στην περιοχή και να επικεντρωθεί αντ'αυτού στο να κάνει συγκεκριμένα βήματα προς την εκπλήρωση των διεθνών της δεσμεύσεων", αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Οι ΗΠΑ παρακολουθούν την κατάσταση σε στενή συνεργασία με τους περιφερειακούς συμμάχους και εταίρους τους, προστίθεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

 

Η αμερικανική NORAD εντόπισε τη ρίψη ενός, όπως πιστεύει, KN-11 βαλλιστικού πυραύλου εκτοξευόμενου από υποβρύχιο από λιμάνι στην ανατολική ακτή της Βόρειας Κορέας, ο οποίος έπεσε στη συνέχεια στη θάλασσα.


Ο πύραυλος εντοπίστηκε πάνω από την Θάλασσα της Ιαπωνίας "όπου και, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, έπεσε", προσθέτει η NORAD σε σχετική ανακοίνωσή της, στην οποία επισημαίνει ότι δεν συνιστά κάποια απειλή για τη Βόρεια Αμερική.

1

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Το όνομα του καθηγητή αναφέρεται περισσότερες από 250 φορές στα εκατομμύρια emails και έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της έρευνας για τον Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΕΠΣΤΑΙΝ ΤΡΑΜΠ ΕΓΓΡΑΦΑ

Διεθνή / «Θα τα εξετάσουμε ξανά»: Τι περιείχαν τα αρχεία Έπσταϊν για τον Τραμπ που φέρεται να έκρυψαν

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσιοποίησε στις 30 Ιανουαρίου «περισσότερες από τρία εκατομμύρια σελίδες», από τα αρχεία Έπσταϊν, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Τραμπ εκπλήρωσε έτσι τη νομική υποχρέωσή της
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM