Κουρουμπλής: Με απλή αναλογική ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να πρέπει να συγκυβερνήσει με την ΝΔ

Κουρουμπλής: Με απλή αναλογική ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να πρέπει να συγκυβερνήσει με την ΝΔ Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
0

Για «κίνδυνο» συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, σε περίπτωση εφαρμογής της απλής αναλογικής χωρίς μπόνους εδρών, «προειδοποιεί» ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τους υπέρμαχους του συγκεκριμένου εκλογικού συστήματος.


«Ο ελληνικός λαός πρέπει να κυβερνάται. Καλά είναι αυτά τα ωραία λόγια αλλά αν ο ΣΥΡΙΖΑ αύριο είναι το πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, κάτι το οποίο εγώ το πιστεύω, με ποιον θα συνεργαστεί; Κι εγώ, θα το πω και στην Κεντρική Επιτροπή αύριο, «κινδυνεύει» να συνεργαστεί με την Νέα Δημοκρατία. Ας το λάβουμε κι αυτό υπ΄ όψιν. Δεν είναι απλά τα πράγματα», τόνισε υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε συνέντευξή του στον Real Fm.


«Να λάβουμε υπ' όψιν μας», πρόσθεσε, «πως δεν είμαστε το κόμμα του 4% και πως είμαστε η πρώτη πολιτική δύναμη και η πολιτική σταθερότητα πρέπει να είναι μέσα στο μυαλό μας. Τότε, με την έννοια της απλής αναλογικής, θα πρέπει να καταργήσουμε και το 3%. Σ' ένα δημοκρατικό κόμμα, με ηρεμία και χωρίς εμμονές θα πρέπει να λέμε την άποψή μας. Όταν η Κεντρική Επιτροπή αποφασίσει, σ' αυτό οφείλουμε να πειθαρχήσουμε όλοι».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουρουμπλής έχει προτείνει την κατανομή 270 εδρών με αναλογική και χορήγηση των υπόλοιπων 30 εδρών ως μπόνους στο κόμμα ή συνδυασμό κομμάτων που θα λάβει ποσοστό άνω του 40%.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM