Ισπανία: «Πορείες αξιοπρέπειας» έναν μήνα πριν από τις εκλογές

Ισπανία: «Πορείες αξιοπρέπειας» έναν μήνα πριν από τις εκλογές Facebook Twitter
0

Έναν μήνα πριν από τις εκλογές, χιλιάδες Ισπανοί συμμετείχαν σήμερα σε «πορείες αξιοπρέπειας» με κεντρικό σύνθημα «ψωμί, δουλειά, στέγη» για να απορρίψουν «τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες».


Στη Μαδρίτη, οι διαδηλώσεις κατευθύνθηκαν προς την Πουέρτα ντε Σολ, όπου τους διαδηλωτές περίμενε ένα πανό που έγραφε: «για την δημοκρατική εξέγερση των λαών της Ευρώπης, κυριαρχία, αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη».

Οι πρώτες μεγάλες «πορείες αξιοπρέπειας» πραγματοποιήθηκαν στη Μαδρίτη στις 22 Μαρτίου 2014 συγκεντρώνοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Ισπανία: «Πορείες αξιοπρέπειας» έναν μήνα πριν από τις εκλογές Facebook Twitter


Σήμερα, περισσότερες από 125 πολιτικές, συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις απηύθυναν κάλεσμα για πορείες σε τριάντα περίπου ισπανικές πόλεις από τη Σεβίλη μέχρι τη Βαρκελόνη, «ώστε οι άνθρωποι να κάνουν φανερή την αγανάκτησή τους».


Οι διαδηλωτές φοβούνται ότι, όποια και να είναι η επόμενη κυβέρνηση της Ισπανίας μετά τις εκλογές της 26ης Ιουνίου, θα επιβληθούν νέες μεταρρυθμίσεις και περικοπές του δημοσίου τομέα, τη στιγμή που ένας Ισπανίος στους πέντε ζει στο όριο της φτώχειας (περισσότερο από το 22% του πληθυσμού) με ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 8.011 ευρώ.

Ισπανία: «Πορείες αξιοπρέπειας» έναν μήνα πριν από τις εκλογές Facebook Twitter



Στην ίδια διαδήλωση υπήρχαν και συμμετέχοντες οι οποίοι εναντιώθηκαν στη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, ενώ άλλοι ζητούσαν μία πραγματική πολιτική υποδοχής των προσφύγων.

Ισπανία: «Πορείες αξιοπρέπειας» έναν μήνα πριν από τις εκλογές Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν ήταν καλεσμένοι το Σάββατο στην ετήσια παρέλαση «Trooping the Colour» για τον επίσημο εορτασμό των γενεθλίων του βρετανού μονάρχη
LIFO NEWSROOM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Νετανιάχου: «Το Ιράν θα πληρώσει βαρύ τίμημα, βρισκόμαστε σε υπαρξιακή μάχη»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός από το σημείο της ιρανικής επίθεσης που άφησε έξι νεκρούς προειδοποιεί για συντριπτική απάντηση – «Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν το Ιράν είχε πυρηνικά»
LIFO NEWSROOM