Διπλωματικό επεισόδιο στο δείπνο του Ερντογάν- Ο Αναστασιάδης ακύρωσε την τελευταία στιγμή

Διπλωματικό επεισόδιο στο δείπνο του Ερντογάν- Ο Αναστασιάδης ακύρωσε την τελευταία στιγμή Facebook Twitter
0

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο, προκλήθηκε απόψε στην Κωνσταντινούπολη στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ.

Πριν από λίγο ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ μετέδωσε πως ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ακύρωσε την παρουσία του στο δείπνο που παραθέτει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στο παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ καθώς εκεί είχε κληθεί και ο Μουσταφά Ακιντζί. ο τουρκοκύπριος ηγέτης του ψευδοκράτους.

Ο Φιλελέυθερος Κύπρου κάνει λόγο πολιτικό παιχνίδι σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας το οποίο έστησε η Τουρκία, κατά τη διάρκεια της διεθνούς συνόδου.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ότι ο Μουσταφά Ακιντζί δεν θα συμμετείχε στις διεργασίες της Συνόδου, τελικά κατέφθασε στην Κωνσταντινούπολη για να λάβει μέρος στο δείπνο που παρέθεσε απόψε, προς τιμή των αρχηγών κρατών, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Η αιφνίδια άφιξη του Τουρκοκύπριου ηγέτη – η οποία κρατήθηκε μυστική μέχρι την τελευταία στιγμή – ανάγκασε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ακυρώσει τη συμμετοχή του στο επίσημο δείπνο, το οποίο κατά τ' άλλα διοργανώθηκε για τους αρχηγούς των κρατών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζαχαράκη προς Πελετίδη: «Να ξεκαθαρίσει αν θέλει το πρόγραμμα ‘Μαριέττα Γιαννάκου’ στα σχολεία της Πάτρας»

Πολιτική / Ζαχαράκη προς Πελετίδη: «Να ξεκαθαρίσει αν θέλει το πρόγραμμα ‘Μαριέττα Γιαννάκου’ στα σχολεία της Πάτρας»

Το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» υλοποιείται σε όλη τη χώρα με τη στήριξη ιδιωτικών χορηγιών και στόχο τη βελτίωση των υποδομών της δημόσιας εκπαίδευσης
LIFO NEWSROOM