Κατρούγκαλος: Δεν θα ενεργοποιηθεί κανένας "κόφτης"

Κατρούγκαλος: Δεν θα ενεργοποιηθεί κανένας "κόφτης" Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

"Κανένας 'κόφτης' δεν θα ενεργοποιηθεί, γιατί οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν στο ακέραιο", δηλώνει σε σημερινή συνέντευξη του στην εφημερίδα Αγορά ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είναι απολύτως συμπαγείς. "Δεν θα υπάρχουν διαρροές", σημείωσε, "ακριβώς γιατί πετύχαμε να αδρανοποιήσουμε τις νεοφιλελεύθερες και αντικοινωνικές αιχμές του μνημονίου με τα δικά μας μέτρα. Και τη συγκράτηση της συνταξιοδοτικής δαπάνης την κάνουμε με τέτοιο τρόπο που να πραγματοποιείται αναδιανομή υπερ των φτωχότερων και των χαμηλότερων μεσαίων στρωμάτων".


Ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό αποτυπώνει τον εθνικό σχεδιασμό μιας σαρωτικής μεταρρύθμισης, η οποία επιδιώκει να καταστήσει το σύστημα βιώσιμο, αλλά ταυτόχρονα να το μετασχηματίσει βάσει των αρχών της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. "Η μεταρρύθμιση αυτή", ανέφερε χαρακτηριστικά, "δεν έχει δημοσιονομικό χαρακτήρα, όπως όλες οι προηγούμενες. Η ύπαρξη ενός μόνο φορέα κοινωνικής ασφάλισης, υπό την απόλυτη εγγύηση του κράτους, καθιστά χωρίς νόημα τη διάκριση υγιών και ελλειματικών ταμείων".


Στη συνέντευξη του ο υπουργός Εργασίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο βελτιώσεων επί του νομοσχεδίου καθώς όπως είπε: "Μέχρι την τελευταία στιγμή θα επιχειρήσουμε βελτιώσεις, προσπαθώντας να ικανοποιήσουμε όσα από τα αιτήματα των φορέων που ακούστηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής είναι δίκαια και μπορούν να ικανοποιηθούν στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM