Εξηγήσεις για τον φράχτη της Αυστρίας στα σύνορα της ζητά η Ιταλία

Εξηγήσεις για τον φράχτη της Αυστρίας στα σύνορα της ζητά η Ιταλία Facebook Twitter
0

Η Ιταλία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επαληθεύσει αν ο φράχτης που η Αυστρία προτίθεται να τοποθετήσει στο πέρασμα Μπρένερ στα σύνορα με την Ιταλία συνάδει με τους κανόνες της συμφωνίας της Σένγκεν.

 Το αίτημα αυτό διατυπώνεται από τους ιταλούς υπουργούς Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι και Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, και απευθύνεται, με σχετική επιστολή, προς τον επίτροπο αρμόδιο για θέματα μετανάστευσης, εσωτερικών υποθέσεων και ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Οι δυο υπουργοί της κυβέρνησης Ρέντσι προσθέτουν ότι «η απόφαση για επανενεργοποίηση των εσωτερικών ελέγχων με την Ιταλία δεν δείχνει να στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία» ενώ παράλληλα υπογραμμίζουν πως «η εκ νέου υιοθέτηση των ελέγχων και/ή τεχνικού φράχτη δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί σύμφωνη με την πραγματικότητα».

 Κατά τον Αλφάνο, επίσης, αν οι αναφορές στην απόφαση της Βιέννης βρουν επιβεβαίωση, «θα είναι κάτι το ανεξήγητο, αδύνατον να δικαιολογηθεί».

 «Μεταξύ Ιταλίας και Αυστρίας υφίστανται σχέσεις φιλίας, αλλά εμείς απαιτούμε να τύχουν σεβασμού οι ευρωπαϊκοί κανόνες», συμπλήρωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν προχωρούν σε απολύσεις στη φιλανθρωπική τους οργάνωση

Η φιλανθρωπική οργάνωση Archewell έχει χρηματοδοτήσει μια σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων δωρεές ύψους 500.000 δολαρίων για την υποστήριξη τραυματισμένων παιδιών στη Γάζα και την Ουκρανία
THE LIFO TEAM