Η εκπρόσωπος της Μέρκελ λέει πως η επίμαχη φράση για την κλειστή βαλκανική διαδρομή είναι εικασίες

Η εκπρόσωπος της Μέρκελ λέει πως η επίμαχη φράση για την κλειστή βαλκανική διαδρομή είναι εικασίες Facebook Twitter
0

«Εικασίες» χαρακτήρισε τις πληροφορίες που θέλουν το προσχέδιο των Συμπερασμάτων της σημερινής Συνόδου Κορυφής να περιλαμβάνει τη φράση «η Βαλκανική Διαδρομή είναι τώρα κλειστή», η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας Κριστιάνε Βιρτς και ζήτησε να περιμένουν όλοι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και τις σχετικές δηλώσεις της καγκελαρίου.

Επανέλαβε δε, ότι για το Βερολίνο προτεραιότητες της Συνόδου παραμένουν η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, η συνεργασία με την Τουρκία και η στήριξη της Ελλάδας.


«Μου είναι κάπως δύσκολο να τοποθετηθώ, διότι οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Υπό αυτό την έννοια δεν μπορώ εκφραστώ επ' αυτού, αλλά απλώς να σας παρακαλέσω να περιμένετε πώς θα εξελιχθούν σήμερα οι διαπραγματεύσεις και μετά να ακούσετε την καγκελάριο, η οποία μάλλον γνωρίζει καλύτερα εάν υπέγραψε κάτι ή όχι, και την συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου -διότι όπως όλοι γνωρίζουμε, οι συνομιλίες συνήθως κρατούν περισσότερο του αναμενόμενου», δήλωσε η κ. Βιρτς, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε διατυπώσεις των Συμπερασμάτων της Συνόδου.

 «Δεν θέλω να εκφραστώ με κανέναν τρόπο για αυτές τις εικασίες. Θα ήθελα απλώς να επισημάνω ότι πρόκειται για εικασίες. Οι συνομιλίες βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη και πρέπει να περιμένουμε πώς θα ολοκληρωθούν. Μπορώ επί της αρχής να αναφέρω ποιες πτυχές βρίσκονται στην ατζέντα για την γερμανική κυβέρνηση: από τη μια πλευρά είναι βεβαίως το θέμα του πού βρισκόμαστε σε ό,τι αφορά τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, πού βρισκόμαστε σε ό,τι αφορά την ατζέντα ΕΕ-Τουρκίας και -πολύ σημαντικό- το κατά πόσο μπορούμε να στηρίξουμε αυτή την στιγμή την Ελλάδα, πώς μπορούμε στην πράξη να δώσουμε οικονομική ή γενικά στήριξη, για τους πρόσφυγες που φθάνουν τώρα στην Ελλάδα». Αυτά είναι κατ' αρχήν τα θέματα τα οποία έχουν προτεραιότητα αυτή την στιγμή για τη γερμανική κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά αυτή τη Σύνοδο Κορυφής, επανέλαβε η εκπρόσωπος και τόνισε ότι η ίδια δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει το ποια τελικά κείμενα συζητούνται αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM