Κυβερνητικοί κύκλοι για τη Σύνοδο: Θετική κατάληξη για την Ελλάδα

Κυβερνητικοί κύκλοι για τη Σύνοδο: Θετική κατάληξη για την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Συνάντηση μεταξύ της ολλανδικής Προεδρίας, Γερμανίας, Αυστρίας, Σλοβενίας, Κροατίας και Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι αποφασίστηκε η συνέχιση της τρέχουσας πρακτικής συνεργασίας για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών στη λεγόμενη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων.

Στόχος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα συμφόρησης, λαμβάνοντας υπόψη τις ανθρωπιστικές επιπτώσεις στα κράτη μέλη που αφορά. Η απόφαση των «6» επρόκειτο να διαβαστεί κατά την έναρξη του δείπνου από τον Ολλανδό πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε, ενώ συμφωνήθηκε να επανεξεταστεί η κατάσταση στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, στις αρχές Μαρτίου.

Κυβερνητικοί κύκλοι αποτιμούσαν πολύ θετικά την εν λόγω εξέλιξη, σημειώνοντας ότι είναι αποτέλεσμα μιας επίπονης προσπάθειας από την ελληνική πλευρά, με στόχο όχι τη σύγκρουση αλλά την συνεννόηση.

Τέλος, οι ίδιες πηγές σημείωναν πως η προσοχή τώρα στρέφεται στην Τουρκία έτσι ώστε μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες να υπάρχουν απτά αποτελέσματα, μέσα και από τη συμβολή του ΝΑΤΟ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας και αξιόπιστος εταίρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας και αξιόπιστος εταίρος»

Ανασκόπηση εβδομάδας με έμφαση σε ΟΗΕ, εξοπλιστικά, Τουρκία, Ρομά και κοινωνικές πολιτικές – «Η πολιτεία πρέπει να στέκεται δίπλα σε όσους πονούν, ακόμη κι αν την αμφισβητούν», σημείωσε ο πρωθυπουργός για την απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι
THE LIFO TEAM