Bloomberg: 4η πιο «μίζερη» οικονομία του κόσμου η ελληνική

Bloomberg: 4η πιο «μίζερη» οικονομία του κόσμου η ελληνική Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
4

4η πιο μίζερη οικονομία στον κόσμο είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με ειδική κατάταξη του πρακτορείου Bloomberg για το 2016.

Η Ελλάδα με 27 πόντους είναι κάτω από την πρώτη Βενεζουέλα και τις Αργεντινή και Νότια Αφρική με κυριότερο πρόβλημα την ανεργία.

Στις 10 πιο μίζερες οικονομίες είναι ακόμη η Ουκρανία, η Ισπανία, η Σερβία, η Τουρκία, η Βραζιλία και το Καζακστάν.

Λιγότερο μίζερες οικονομίες αναδείχτηκαν από το πρακτορείο οι οικονομίες της Ταϊλάνδης, Σιγκαπούρης και Ελβετίας.  

Την μεγαλύτερη βελτίωση σε σχέση με την περασμένη χρονιά εμφανίζει η Πολωνία, η οποία από την 19η θέση βρίσκεται πλέον στην 42η, εν μέρει λόγω της πρόβλεψης για χαμηλότερη ανεργία.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οικονομία / Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οι δύο κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά τροφίμων των καταναλωτών στη χώρα, την ώρα που αντίστοιχα στην Ευρώπη το κόστος και η γεύση, έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο
LIFO NEWSROOM
Associated Press: Πώς η ΑΑΔΕ έγινε ο «κυνηγός» της φοροδιαφυγής

Οικονομία / Associated Press: Πώς η ΑΑΔΕ κατάφερε να γίνει ο «κυνηγός» της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα

Το Associated Press, έλαβε άδεια πρόσβασης στα κεντρικά γραφεία της αρχής και διαπιστώνει ότι σήμερα, η χώρα που πέρασε σχεδόν μια δεκαετία βουτηγμένη στο χρέος, έχει μετατραπεί σε έναν από τους καλύτερους δημοσιονομικούς «μαθητές»
LIFO NEWSROOM