Με τον Ντράγκι συναντάται σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Με τον Ντράγκι συναντάται σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι θα έχει σήμερα ο Προκόπης Παυλόπουλος στη Φρανκφούρτη, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των επαφών του με ηγέτες και αξιωματούχους της Ε.Ε..

Στη χθεσινή του συνάντηση με την Άνκελα Μέρκελ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της, τόσο σε ό,τι αφορά στη δημοσιονομική προσαρμογή, όσο και στην προσφυγική κρίση.

«Η Ελλάδα θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, αλλά και οι εταίροι μας πρέπει να εκπληρώσουν τις δικές τους υποχρεώσεις. Μετά την αξιολόγηση, η οποία πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατό για να μην υπάρξει πρόβλημα με τις ήδη διαφαινόμενες αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, είναι ανάγκη να γίνει αμέσως συζήτηση για το ελληνικό χρέος - όχι για κούρεμα, καθώς δεν είναι εφικτό με βάση τους κανόνες του ευρωπαϊκού δικαίου, αλλά για άλλες μεθόδους, οι οποίες οδηγούν σε ελάφρυνση, κάτι που έχουν αποδεχθεί και οι εταίροι μας. Επίσης, να υπάρξουν αν χρειαστεί κατά την διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος, διορθώσεις σε σημεία, στα οποία αποδεδειγμένα -και αφού συμφωνήσουμε από κοινού- είναι εσφαλμένο» δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Για το προσφυγικό είπε ότι «η σημερινή κατάσταση αφυπνίζει την Ευρώπη και επιτέλους την οδηγεί να επιστρέψει στις ρίζες της, που είναι ο άνθρωπος, η δημοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη».

Χαρακτήρισε δε το προσφυγικό «ζήτημα υπόστασης» της Ευρώπης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM