Η Αίγυπτος έβγαλε το δικό της πόρισμα: Δεν έριξαν τρομοκράτες το ρωσικό Airbus

Η Αίγυπτος έβγαλε το δικό της πόρισμα: Δεν έριξαν τρομοκράτες το ρωσικό Airbus Facebook Twitter
1

Παρά την παραδοχή των Ρώσων και τις ανακοινώσεις για τρομοκρατική ενέργεια που οδήγησε στην πτώση του ρωσικού Airbus στο Σινά, η αιγυπτιακή επιτροπή των εμπειρογνώμων που διερεύνησε το δυστύχημα, συμπέρανε ότι δεν βρέθηκε κάτι που να αιτιολογεί αυτή την άποψη.

Το υπουργείο πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσε, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας,  ότι «η τεχνική ερευνητική επιτροπή μέχρι στιγμής δεν έχει βρει κάτι που να υποδεικνύει παράνομη ή τρομοκρατική ενέργεια».

Υπενθυμίζεται ότι το ρωσικό αεροσκάφος είχε συντριβεί στις 31 Οκτωβρίου, ενώ πετούσε πάνω από την χερσόνησο του Σινά, παρασύροντας στον θάνατο και τους 224 επιβαίνοντες.

Το ρωσικό πόρισμα αναφέρει ότι το αεροσκάφος διαλύθηκε στον αέρα λόγω βόμβας που εξερράγη κατά την πτήση του, ενώ την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβε το ISIS που έδωσε στη δημοσιότητα και video με την βόμβα που ήταν κρυμμένη σε κουτάκι αναψυκτικού.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ απαντά για τις συνθήκες σίτισης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Διεθνή / Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ για τις συνθήκες διαβίωσης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι ισραηλινές φυλακές δεν παρέχουν στους κρατούμενους τροφή που να καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις του νόμου για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και διέταξε τη βελτίωσή τους
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Διεθνή / Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Νέα δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ προτιμούν τον σοσιαλισμό έναντι του καπιταλισμού – Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του κόμματος;
LIFO NEWSROOM
Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

Διεθνή / Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

H αλήθεια πίσω από το ΚΚ Παρκ και άλλες παράνομες εγκαταστάσεις στη Μιανμάρ - Πώς οι εγκληματικές συμμορίες εκμεταλλεύονται τους σκλάβους για απάτες και τεράστια κέρδη
LIFO NEWSROOM
«Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Διεθνή / «Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Σχολιάζοντας κατά πόσο η αμερικανική επιχείρηση στην Καραϊβική, όπου drone κατέστρεψε ταχύπλοο, σκοτώνοντας έντεκα Βενεζουελάνους, συνιστά έγκλημα πολέμου, ο Βανς απάντησε «Δεν με νοιάζει πώς το αποκαλείτε» «I don’t give a sh*t what you call it»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δε βλέπω κάποια πηγή για το πόρισμα (το οποίο υποθέτω θα είναι στα αραβικά), αλλά γίνεται να μη προτείνουν τη δική τους εκδοχή για το ποιά ήταν η αιτία της συντριβής; Τα αεροπλάνα δεν πέφτουν έτσι τυχαία.Αντίθετα, σε περιπτώσεις εκρηκτικών, το αεροπλάνο διαλύεται στον αέρα και όχι στο έδαφος, υπάρχουν ίχνη της ουσίας στα συντρίμμια και τα μεταλλικά κομμάτια έχουν διαρραγεί με τέτοιο τρόπο που φαίνεται πως κάτι τα παραμόρφωσε από "μέσα". Είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες περιπτώσεις στη διερεύνηση μιας συντριβής.