O Ιταλός που γλύτωσε από το Χέιζελ και τώρα από το Bataclan

O Ιταλός που γλύτωσε από το Χέιζελ και τώρα από το Bataclan Facebook Twitter
2

To βράδυ της Παρασκεύης όσοι επέζησαν από τις επιθέσεις των τρομοκρατών είχαν μια ιστορία να διηγηθούν. Κάποιοι προσποιήθηκαν τους σκοτωμένους καθώς οι τρομοκράτες έψαχναν ανάμεσα στα πεσμένα σώματα για ζωντανούς. Κάποιοι άλλοι έτρεξαν να σωθούν με το ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί. 

Iστορίες γεμάτες από θαρραλέες πράξεις, φόβο, αλλά και καθαρή τύχη, έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής στο Παρίσι που άφησε πίσω του τουλάχιστον 129 νεκρούς και περισσότερους από 350 τραυματίες.

Μία από αυτές τις ιστορίες των επιζησάντων αφηγείται τη ζωή του Massimiliano Natalucci, ενός 45χρονου Ιταλού που γεννήθηκε για να γλυτώνει πάντα από τις μεγάλες τραγωδίες.

Η ιστορία της ζωής του, που είναι ταυτόχρονα και μια ιστορία καθαρής τύχης, σημαδεύτηκε από δύο τραγικές στιγμές οι οποίες άφησαν πίσω τους πολλά θύματα. Η πρώτη ήταν πριν από 30 χρόνια. Στις 29 Μαΐου του 1985, ο Νatalucci βρέθηκε στις κερκίδες του σταδίου Χέιζελ στις Βρυξέλλες για να παρακολουθήσει τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μεταξύ της Λίβερπουλ και της Γιουβέντους. Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα μία κερκίδα θα καταρρεύσει. 39 άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους και 600 περίπου θα τραυματιστούν σε μία από τις χειρότερες ποδοσφαιρικές τραγωδίες στην ιστορία του αθλήματος. Ο δεκαπεντάχρονος Massimiliano Natalucci που βρισκόταν στις κερκίδες μαζί με τον πατέρα και το θείο του, θα κατάφερει να βγει από το γήπεδο χωρίς να πάθει το παραμικρό.

Τριάντα χρόνια μετά, η τύχη του ήταν και πάλι εκεί για να τον γλυτώσει από τα χειρότερα. Ο Ιταλός τουρίστας βρέθηκε μαζί με ένα φίλο του την Παρασκευή το βράδυ στο Bataclan για να παρακολουθήσει τη συναυλία των Eagles of Death Metal. Η συναυλία διακόπηκε βίαια όταν εισέβαλλαν οι τρομοκράτες και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως.

Για άλλη μια φορά όμως ο Massimiliano είχε κάποιον φύλακα άγγελο να τον προστατεύει αφού υπέστει μόνο μερικές γρατζουνιές από την επίθεση, σε αντίθεση με το φίλο που τον συνόδευε και ο οποίος θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση το Σάββατο μετά από σφαίρα που δέχτηκε στον ώμο.

«Οι τρομοκράτες ήταν μόλις τρία μέτρα μακριά τους όλη την ώρα», δήλωσε ο πατέρας του Natalucci στην ιταλική εφημερίδα Corriere Adriatico.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ισραήλ σφυροκοπεί τη Λωρίδα της Γάζας - Τουλάχιστον 100 νεκροί από αεροπορικούς βομβαρδισμούς

Διεθνή / Το Ισραήλ σφυροκοπεί τη Λωρίδα της Γάζας - Τουλάχιστον 100 νεκροί από αεροπορικούς βομβαρδισμούς

Στη Μπέιτ Λάχια, στο βόρειο τμήμα της Γάζας, καταγράφηκαν σκηνές χάους σε νοσοκομεία, με τραυματίες στο δάπεδο και συγγενείς να θρηνούν δίπλα σε σορούς συγγενών
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν 300 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Διεθνή / Σχεδόν 300 εκατ. άνθρωποι στον κόσμο κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Οι περικοπές στην ανθρωπιστική βοήθεια, οι συγκρούσεις, η κλιματική και οικονομική κρίση συμβάλλουν στην έκτη συνεχόμενη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον υποσιτισμό
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημσίως

Διεθνή / Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημσίως

Η νέα καμπάνια της Τουρκίας για την παχυσαρκία προκαλεί έντονες αντιδράσεις, καθώς πολίτες μετρώνται για ΔΜΣ σε πλατείες χωρίς σαφείς κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων
LIFO NEWSROOM
«Είναι ένας κόπανος που καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Σπρίνγκστιν

Διεθνή / «Αυτό το αποξηραμένο δαμάσκηνο καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Μπρους Σπρίνγκστιν

Ο θρύλος της αμερικανικής ροκ έχει αποκαλέσει τον Τραμπ «ακατάλληλο» για το αξίωμα του προέδρου και έχει χαρακτηρίσει τη κυβέρνησή του «διεφθαρμένη»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Πωπω ρε φίλε !!! Να ' σαι καλά πάντα και πάντοτε να' σαι καλότυχος.... αλλά αν θέλεις μην προγραμματίσεις τίποτε διακοπές στην Ελλάδα, η Ιταλία είναι τόσο όμορφη !