Τσακαλώτος: Απομακρύναμε τον κίνδυνο του κουρέματος καταθέσεων

Τσακαλώτος: Απομακρύναμε τον κίνδυνο του κουρέματος καταθέσεων Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
1

Μιλώντας σήμερα επί του νομοσχεδίου για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παρείχε τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κούρεμα καταθέσεων.

 

«Απομακρύναμε τον κίνδυνο του κουρέματος καταθέσεων. Η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει χωρίς κούρεμα» τόνισε ο κ Τσακαλώτος.

Ταυτοχρόνως, μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο, ο υπουργός τόνισε ότι υπάρχει στο σχέδιο νόμου η πρόβλεψη για αντικειμενική αξιολόγηση των διοικητών των τραπεζών αλλά και επιλογή των μελών του ΤΧΣ από Επιτροπή στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος. «Όσοι κριθούν ανεπαρκείς θα απομακρυνθούν» ξεκαθάρισε ζητώντας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τις διοικήσεις των τραπεζών που - όπως υποστήριξε - συνδέονταν με πολιτικά κόμματα, με κανάλια και ποδοσφαιρικές ομάδες.

Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε αισιόδοξος για την διαδικασία της ανακεφαλαιοποίσης των τραπεζών, επισημαίνοντας πως και μόνο το γεγονός ότι στη διαδικασία συμμετέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης δίνει ένα «ισχυρό σήμα» στην αγορά και δείχνει ότι θα υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον.

Αντιπαράθεση

Πάντως, παρά την ευρεία συναίνεση των κομμάτων στο νομοσχέδιο, δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις. Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «συντρόφους» με εκείνους της ΝΔ, φράση που προκάλεσε την άμεση αντίδραση των Γιάννη Κουτσούκου και Γιάννη Μανιάτη.

«Πρέπει να ντρέπεστε» είπε σε έντονο ύφος προς τον κ. Τσακαλώτο, ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος με τη σειρά του, τους κατηγόρησε ότι δίνουν θεατρική παράσταση για τα κανάλια, ενώ ο Γιάννης Κουτσούκος συνέχισε προς τον κ. Τσακαλώτο: «Μιλάτε εσείς που φέρατε τα capital controls; Δεν είναι δυνατόν να το ανεχθούμε αυτό». «Δεν ήμασταν ποτέ σύντροφοι με τη ΝΔ. Συγκυβερνήσαμε για λόγους εθνικής ανάγκης. Δεν υποστείλατε τη σημαία της ιδεολογικής διαφοροποίησης από τη ΝΔ», επέμεινε ο κ. Μανιάτης.


«Αποσύρω ανεπιφύλακτα ότι έχετε σχέσεις συντροφικότητας» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θέτοντας τέλος στην αντιπαράθεση.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM
Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Οικονομία / Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Από το 2026 έως το 2032, θα ενισχυθούν δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, τη φοιτητική στέγαση, τις συγκοινωνίες, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
ε καλά αμα σε πεταξεις στη θαλασσα και μετα μου πεταξεις και ενα σωσιβιο μια ευγνωμοσυνη στη χρωσταω.Ολοι το ξερουμε, πριν τις εκλογες του Ιανουαρίου το κουρεμα καταθεσων ήταν σιγουρη υποθεση απο την οποια γλυτωσαμε λογω της διαπραγματευσης Συριζα :Ρ