Τσακαλώτος: Απομακρύναμε τον κίνδυνο του κουρέματος καταθέσεων

Τσακαλώτος: Απομακρύναμε τον κίνδυνο του κουρέματος καταθέσεων Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
1

Μιλώντας σήμερα επί του νομοσχεδίου για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παρείχε τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κούρεμα καταθέσεων.

 

«Απομακρύναμε τον κίνδυνο του κουρέματος καταθέσεων. Η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει χωρίς κούρεμα» τόνισε ο κ Τσακαλώτος.

Ταυτοχρόνως, μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο, ο υπουργός τόνισε ότι υπάρχει στο σχέδιο νόμου η πρόβλεψη για αντικειμενική αξιολόγηση των διοικητών των τραπεζών αλλά και επιλογή των μελών του ΤΧΣ από Επιτροπή στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος. «Όσοι κριθούν ανεπαρκείς θα απομακρυνθούν» ξεκαθάρισε ζητώντας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τις διοικήσεις των τραπεζών που - όπως υποστήριξε - συνδέονταν με πολιτικά κόμματα, με κανάλια και ποδοσφαιρικές ομάδες.

Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε αισιόδοξος για την διαδικασία της ανακεφαλαιοποίσης των τραπεζών, επισημαίνοντας πως και μόνο το γεγονός ότι στη διαδικασία συμμετέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης δίνει ένα «ισχυρό σήμα» στην αγορά και δείχνει ότι θα υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον.

Αντιπαράθεση

Πάντως, παρά την ευρεία συναίνεση των κομμάτων στο νομοσχέδιο, δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις. Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «συντρόφους» με εκείνους της ΝΔ, φράση που προκάλεσε την άμεση αντίδραση των Γιάννη Κουτσούκου και Γιάννη Μανιάτη.

«Πρέπει να ντρέπεστε» είπε σε έντονο ύφος προς τον κ. Τσακαλώτο, ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος με τη σειρά του, τους κατηγόρησε ότι δίνουν θεατρική παράσταση για τα κανάλια, ενώ ο Γιάννης Κουτσούκος συνέχισε προς τον κ. Τσακαλώτο: «Μιλάτε εσείς που φέρατε τα capital controls; Δεν είναι δυνατόν να το ανεχθούμε αυτό». «Δεν ήμασταν ποτέ σύντροφοι με τη ΝΔ. Συγκυβερνήσαμε για λόγους εθνικής ανάγκης. Δεν υποστείλατε τη σημαία της ιδεολογικής διαφοροποίησης από τη ΝΔ», επέμεινε ο κ. Μανιάτης.


«Αποσύρω ανεπιφύλακτα ότι έχετε σχέσεις συντροφικότητας» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θέτοντας τέλος στην αντιπαράθεση.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
ε καλά αμα σε πεταξεις στη θαλασσα και μετα μου πεταξεις και ενα σωσιβιο μια ευγνωμοσυνη στη χρωσταω.Ολοι το ξερουμε, πριν τις εκλογες του Ιανουαρίου το κουρεμα καταθεσων ήταν σιγουρη υποθεση απο την οποια γλυτωσαμε λογω της διαπραγματευσης Συριζα :Ρ