Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον ΟΔΙΕ

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον ΟΔΙΕ Facebook Twitter
0

Με ευρεία συναίνεση (ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΑΝ.ΕΛ.) ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την «Κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου στοιχήματος επί ιπποδρομιών στην Ελλάδα για περίοδο είκοσι ετών και άλλες διατάξεις». Κατά του νομοσχεδίου ψήφισαν η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων.

Η σύμβαση έχει διάρκεια 20 ετών και, όπως αναφέρεται στην Εκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από αυτήν προβλέπονται έσοδα ύψους 40,5 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο τη διετία 2015-2016.

Εξ' αυτών προβλέπεται πως το 20% θα καταβληθεί κατά την ημερομηνία υπογραφής, το 30% κατά την ημερομηνία έναρξης της ισχύος, δηλαδή σε λίγες ημέρες, και το υπόλοιπο 50% «κατά την πρώτη επέτειο από την ημερομηνία έναρξης της ισχύος» – δηλαδή τον Οκτώβριο του 2016.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«North Evia Pass 2025»: Λήγει σήμερα η προθεσμία

Οικονομία / «North Evia Pass 2025»: Λήγει σήμερα η προθεσμία

Η δράση «North Evia Pass 2025», που υλοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά, διαθέτει συνολικό προϋπολογισμό 1 εκατομμύριο ευρώ και έχει ως στόχο την ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας στις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας
LIFO NEWSROOM
«Επιστροφή ενοικίου»: Πότε θα μπουν αυτόματα τα πρώτα ποσά στους λογαριασμούς – Ποιοι δικαιούνται έως 800 ευρώ

Οικονομία / «Επιστροφή ενοικίου»: Πότε θα μπουν αυτόματα τα πρώτα ποσά στους λογαριασμούς – Ποιοι δικαιούνται έως 800 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΑΑΔΕ, οι διασταυρώσεις των στοιχείων προχωρούν άμεσα, ώστε η πρώτη φάση πληρωμών να πραγματοποιηθεί εντός του μήνα
LIFO NEWSROOM