Νέες δηλώσεις για τις συντάξεις από τον Κατρούγκαλο

Νέες δηλώσεις για τις συντάξεις από τον Κατρούγκαλο Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
1

Σε νέες δηλώσεις για το συνταξιοδοτικό προχώρησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος με ακόμη μία τηλεοπτική εμφάνιση τους, παρά την φημολογούμενη, μέσω διαρροών, δυσαρέσκεια του Αλέξη Τσίπρα με υπουργούς που μιλάνε πριν ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Ο υπουργός Εργασίας σε συνέντευξη του στον Αντ1, διαβεβαίωσε αυτή τη φορά ότι δεν θα θιγούν μικρές συντάξεις και είπε: «Ο σκοπός μας δεν είναι να μειώσουμε. Είναι να βρούμε αυτό το ιδανικό ποσοστό αναπλήρωσης που θα κρατάει το ασφαλιστικό σύστημα σε τροχιά βιωσιμότητας...δεν θέλουμε να μειώσουμε τις συντάξεις των ανθρώπων, αλλά να τις εξασφαλίσουμε ώστε να μπορούν να τις παίρνουν και αύριο».

Ο κ. Κατρούγκαλος μίλησε για επαναϋπολογισμό με έναν ενιαίο κανόνα που θα λαμβάνει υπόψη τον μισθό που έπαιρνε κάποιος, τις εισφορές που έχει πληρώσει και το ποσοστό αναπλήρωσης που θα οριστεί για τη μισθολογική κατηγορία στην οποία ανήκει.

Σημείωσε επίσης ότι το πρόβλημα το δημιούργησαν οι συντάξεις των 2 και 3 χιλιάδων ευρώ που είχαν ποσοστό αναπλήρωσης 110 και 120% και όχι αυτές του χιλιάρικου που είχαν ποσοστό 70-80%.  

Βεβαίως ο υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να θιγούν και μικρές συντάξεις, λέγοντας ότι αν γίνει κάτι τέτοιο με το νέο τρόπο υπολογισμού, θα υπάρξει διορθωτική επέμβαση για να σωθούν.

Για τα ποσοστά αναπλήρωσης είπε ότι δεν θα είναι ενιαία αλλά κλιμακωτά, ενώ τόνισε ότι αυτή είναι η δική του πρόταση και πως τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει η κυβέρνηση τις επομενες ημέρες.

Σε ό,τι αφορά στις επικουρικές τόνισε ότι «θέλουμε να τις σώσουμε ως  σύνολο των συντάξεων που παίρνει κάποιος σαν άθροισμα της κύριας και της επικουρικής».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Οικονομία / Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους, αλλά η πώλησή τους αντιμετωπίζει εμπόδια
LIFO NEWSROOM
Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία / Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Κατά το πρώτο τετράμηνο εφαρμογής, οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
LIFO NEWSROOM
Οριστικοποιείται το πακέτο ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις για ευάλωτους, παρεμβάσεις για το στεγαστικό

Οικονομία / Οριστικοποιείται το πακέτο ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις για ευάλωτους, παρεμβάσεις για το στεγαστικό

Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθεί η υπεραπόδοση της οικονομίας και τα έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
LIFO NEWSROOM