Φίλης: Δεν μπορούμε να καταργήσουμε το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Φίλης: Δεν μπορούμε να καταργήσουμε το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
3

Αφού μίλησε με ευκολία και ελαφρότητα για ισοδύναμα που μπορούν να βρεθούν αν συλληφθούν μερικοί μεγαλοσχήμονες της φοροδιαφυγής, τώρα ο υπουργός Παιδείας παραδέχεται ότι δεν μπορεί να πάρει πίσω η κυβέρνηση το ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση «γιατί έχουμε δεσμευτεί από τον Αύγουστο».

 «Δεν μπορούμε να βρούμε ισοδύναμα άλλα να εκλογικεύσουμε ένα μέτρο που μας απομακρύνει από την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να το λειάνουμε… Θα υπάρξει πρόβλημα για τις επιχειρήσεις είναι σαφές», είπε ο υπουργός νωρίτερα στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά Fm.

Όπως τονισε, όλα δείχνουν ότι παραμένει ο ΦΠΑ στο 23% για τα ιδιωτικά σχολεία και αναζητείται λύση για τα φροντιστήρια.

«Άλλο πράγμα το ιδιωτικό σχολείο, πάνε εύποροι συμπολίτες μας τα παιδιά τους. Άλλο είναι το φροντιστήριο. Άλλοι οι παιδικοί σταθμοί και άλλο τα νηπιαγωγεία. Δεν θέλω να μπω σε συγκεκριμένη εξαγγελία. Ψάχνουμε μια ελάφρυνση του μέτρου», είπε ο κ. Φίλης.

Υπενθυμίζεται ότι και ο Πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή είχε ανακοινώσει την αναβολή του μέτρου, λέγοντας ότι δεν θα υλοποιηθεί και ζητώντας ισοδύναμα από την αντιπολίτευση.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ AKTOR ΔΕΠΑ LNG

Οικονομία / Υπεγράφη η συμφωνία AKTOR-ΔΕΠΑ με Venture Global για το αμερικανικό LNG και τη διανομή του στη ΝΑ Ευρώπη μέσω Ελλάδας

Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία της νέας εταιρείας ATLANTIC - SEE LNG TRADE που συνέστησαν οι δύο ελληνικές εταιρείες με στόχο την εισαγωγή, εμπορία και εξαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΙΟΝΙΟ

Οικονομία / Τι σημαίνει για την Ελλάδα και την Ευρώπη η «ιστορική συμφωνία» για εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Οι υπογραφές «μπήκαν» στο Ζάππειο, παρουσία Αμερικανών υπουργών και υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων, επιβεβαιώνοντας την στενή στρατηγική συνεργασία Αθήνας - Ουάσινγκτον στον τομέα της ενέργειας
LIFO NEWSROOM