Κάθοδο στην Αθήνα με τρακτέρ και κλείσιμο δρόμων αποφάσισαν οι αγρότες

Κάθοδο στην Αθήνα με τρακτέρ και κλείσιμο δρόμων αποφάσισαν οι αγρότες Facebook Twitter
4


Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα ώστε να μην περάσουν τα προωθούμενα φορολογικά μέτρα τα οποία θίγουν ανεπανόρθωτα τον κλάδο τους, δηλώνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι, από την Βόρεια Ελλάδα, την Θεσσαλία αλλά και την Αττική.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων οι παραπάνω φορείς συμμετείχαν μαζικά, σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας και έλαβαν ομόφωνα την απόφαση για δυναμικές κινητοποιήσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και μαζική κάθοδο στην Αθήνα αλλά και τρακτέρ στους δρόμους.

Όπως τόνισαν, είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε καμία περίπτωση να εφαρμοστεί η «άδικη» και «βάναυση» όπως την χαρακτήρισαν φορολόγηση που θα αποτελέσει «ταφόπλακα» για τον κλάδο τους.


Η ακριβής ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων τους όπως και το περιεχόμενο τους, θα καθοριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα ενώ απευθύνεται ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε πνεύμα συνεργασίας να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, διότι όπως επισημαίνουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής «δεν μας χωρίζει τίποτα, τα προβλήματα είναι κοινά».


Στην σύσκεψη μετείχαν αγρότες από τις Σέρρες, την Δράμα, την Κοζάνη, την Κατερίνη, την Θεσπρωτία, την Φθιώτιδα, την Βοιωτία, την Αττική και την Θεσσαλία, ενώ το παρών έδωσαν και οι αλιείς της Μαγνησίας, όπως και ο πρόεδρος των Λαϊκών Αγορών Ελλάδος. Κοινός τόπος η αγανάκτηση όλων για τα επερχόμενα μέτρα αλλά και η απόφαση να αντιδράσουν δυναμικά ώστε να μην εφαρμοστούν.\


Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στην Λάρισα, αγροτική σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων. Όπως έχει ήδη επισημανθεί σε σχετική ανακοίνωση θα ληφθούν αποφάσεις για την οργάνωση πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων «ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης ώστε να στηθεί ισχυρό μπλόκο στην φοροεπιδρομή σε βάρος των αγροτών και κτηνοτρόφων».

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θέλω περιπολικό για να πάω σπίτι»: Το χρονικό της αμέλειας λίγο πριν τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα

Ελλάδα / «Θέλω περιπολικό για να πάω σπίτι»: Το χρονικό της αμέλειας λίγο πριν τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα

Τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες το βράδυ της γυναικοκτονίας – Οι παραλείψεις, οι δικαιολογίες και η τραγική κατάληξη μπροστά στο αστυνομικό τμήμα
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: «Μας κλώτσησαν» λένε ωφελούμενοι ΚΑΠΗ για beach bars που τους αρνήθηκαν την είσοδο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: «Μας έδιωξαν λες και ήμασταν πρόβατα» λένε οι ηλικιωμένοι για τα beach bars που τους αρνήθηκαν την είσοδο

Τι καταγγέλλουν ηλικιωμένοι που δικαιούνταν δωρεάν μπάνια από πρόγραμμα του δήμου - «Μας έκανε μια κίνηση με τα χέρια του θαρρείς και ήμασταν πρόβατα»
LIFO NEWSROOM