Αυτοί είναι οι κύριοι δρόμοι της μετανάστευσης

Αυτοί είναι οι κύριοι δρόμοι της μετανάστευσης Facebook Twitter
1

Τους κύριους δρόμους της μετανάστευσης καταγράφει γράφημα του περιοδικού Economist, υπολογίζοντας ότι έχουν φτάσει μέχρι στιγμής φέτος στην Ευρώπη περίπου 270.000 μετανάστες και πρόσφυγες, περισσότεροι από ό, τι στο σύνολο του 2014, μία ακόμη χρονιά-ρεκόρ. 

Το περιοδικό σημειώνει ότι η μεγάλη αλλαγή φέτος είναι στην προσαρμογή των διαδρομών μες τους μετανάστες να εισέρχονται στην Ευρώπη κυρίως από την Ελλάδα.

 

Αυτοί είναι οι κύριοι δρόμοι της μετανάστευσης Facebook Twitter

 Αναφέρεται επίσης ότι καθώς η ελληνική κυβέρνηση έχει άλλα πράγματα στο μυαλό της χρειάζεται βοήθεια ώστε οι πρόσφυγες να εγκατασταθούν αλλού. Τον Μάιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε τη μετεγκατάσταση 40.000 από την Ελλάδα και την Ιταλία σε άλλες χώρες της ΕΕ (η Βρετανία, η Δανία και η Ιρλανδία έχουν τη δυνατότητα εξαίρεσης από τέτοια θέματα), με τις εθνικές ποσοστώσεις να καθορίζονται από έναν τύπο που ενσωματώνει τον πληθυσμό, το ΑΕΠ, την ανεργία και την προηγούμενη πολιτική ασύλου και μετεγκαταστάσεων. 

 

Αυτοί είναι οι κύριοι δρόμοι της μετανάστευσης Facebook Twitter

Αλλά αντ΄ αυτού,  οι περισσότερες χώρες έχουν προσφερθεί εθελοντικά να δεχτεί έναν ορισμένο αριθμό αιτούντων άσυλο, που ανέρχεται σε 32.256 για τα επόμενα δύο χρόνια ενώ η ΕΕ ελπίζει να φτάσουν τους 40.000 μέχρι το τέλος του έτους. Το πρόγραμμα μπορεί να τεθεί σε λειτουργία τον Οκτώβριο, αν και υλικοτεχνικά προβλήματα θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την έναρξη του στην Ελλάδα. Επίσης σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία, θα μετεγκατασταθούν 22,504 άτομα από χώρες εκτός της Ευρώπης οι οποίοι έχουν ήδη το καθεστώς του πρόσφυγα. 

Όμως οι αριθμοί αυτοί είναι ελάχιστοι  μπροστά στο μέγεθος του προβλήματος: σχεδόν 50.000 αιτούντες άσυλο έφτασαν στην Ελλάδα μόνο μέσα στον Ιούλιο ενώ την ίδια ώρα  πολλές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης αρνούνται να δεχτούν ακόμη και μερικές εκατοντάδες μετανάστες, όπως ο Ούγγρος Πρωθυπουργός που επικαλείται τις χριστιανικές αξίες.

Το περιοδικό σε άλλο σημείο στο ενδιαφέρον άρθρο του αναφέρει ότι η Ευρώπη που καταβάλλει 6 χιλ. ευρω ανά αιτούντα άσυλο πρέπει να διδαχθεί από την ολοκλήρωση γρήγορα. Να οργανώσει γλωσσικά μαθήματα, να προετοιμάσει κέντρα υποδοχής, να υπάρξουν στα σχολεία ειδικές διατάξεις για αυτά τα παιδιά και να τα βοηθήσει να ενσωματωθούν με τους συνομηλίκους τους. Οι ΜΚΟ να κινητοποιηθούν και το πιο σημαντικό οι κυβερνήσεις  να διευκολύνουν τη διέλευση των ενηλίκων στον χώρο εργασίας.

Το Economist δημοσιεύει και έναν πίνακα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα,  για τις μαθησιακές δυνατότητες.

Αυτοί είναι οι κύριοι δρόμοι της μετανάστευσης Facebook Twitter

Ολόκληρο το άρθρο εδώ

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

Διεθνή / Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

«Τώρα είμαι μόνος. Κάθομαι μόνος στο δωμάτιό μου, δεν μιλάω με τη γυναίκα ή το παιδί μου. Θέλω απλώς να είμαι μόνος στο σπίτι», είπε, μεταξύ άλλων, ο Viswashkumar Ramesh
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο που δείχνει την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Διεθνή / Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο με την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Η Yifat Tomer-Yerushalmi συνελήφθη για κατάχρηση εξουσίας, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών από δημόσιο λειτουργό, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα του ήταν «δύσκολο» να στηρίξει οικονομικά τη Νέα Υόρκη εάν ο Μαντάνι εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Τραμπ για Μαμντάνι: «Εάν έχεις έναν κομμουνιστή να διοικεί τη Νέα Υόρκη, το μόνο που κάνεις είναι να πετάς τα λεφτά σου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως δεν είναι οπαδός του βασικού αντιπάλου του Μαμντάνι, «αλλά αν η επιλογή είναι ανάμεσα σε έναν κακό Δημοκρατικό και έναν κομμουνιστή, θα διαλέγω πάντα τον κακό Δημοκρατικό»
LIFO NEWSROOM
Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

Διεθνή / Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

«Όπως λέγαμε από την πρώτη ημέρα, αυτή η αγωγή των 400 εκατομμυρίων ήταν ένα κατασκεύασμα, και το Δικαστήριο το αντιλήφθηκε αμέσως», δήλωσαν οι δικηγόροι της Μπλέικ Λάιβλι
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο Μπαράκ Ομπάμα προσφέρθηκε να γίνει «σύμβουλός» του εάν εκλεχθεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσαι την προεκλογική εκστρατεία του Μαμντάνι, ο οποίος διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι των δύο αντιπάλων του
LIFO NEWSROOM
Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
Βίντεο δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν σεξουαλικά Παλαιστίνιο κρατούμενο

Διεθνή / Παραιτήθηκε η Ισραηλινή αξιωματούχος που ήταν υπεύθυνη για τη διαρροή βίντεο με κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατούμενου

Το υλικό, που δημοσιοποίησε το CNN, φέρεται να δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν βάναυσα έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο τον Ιούλιο του 2024
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια