Sapin: To "όχι" θα μπορούσε να οδηγήσει σε Grexit

Sapin: To "όχι" θα μπορούσε να οδηγήσει σε Grexit Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
0

Μια ψήφος ‘όχι’ στο δημοψήφισμα της Κυριακής θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ενώ η Ένωση θα μπορούσε άμεσα να ξεκινήσει και πάλι τις διεργασίες για μια συμφωνία εάν το αποτέλεσμα είναι ‘ναι’, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Η Γαλλία πρωτοστάτησε στην διπλωματική προσπάθεια να επιτευχθεί μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής πριν από το ελληνικό δημοψήφισμα αλλά την εγκατέλειψε όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε χθες ότι θα προχωρήσει με το δημοψήφισμα, δήλωσε ο Μισέλ Σαπέν.

"Έως χθες, η Γαλλία προσπαθούσε γιατί ήμασταν πεπεισμένοι ότι μια συμφωνία είναι εφικτή", είπε σε συνέντευξή του στο iTELE. Αλλά, "δεν μπορείς να πετύχεις μια συμφωνία με κάποιον που σου λέει ‘όχι".

Όλοι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν σε αυτή τη θέση σε τηλεδιάσκεψη που έγινε μετά τις δηλώσεις του Τσίπρα, είπε ο Σαπέν.


"Ο ελληνικός λαός ίσως επιλέξει να ψηφίσει ‘όχι’ – δεν είμαι σίγουρος σε τι, αλλά σε κάθε περίπτωση ‘όχι’" δήλωσε.

"Εάν είναι έτσι τα πράγματα, θα μπούμε σε άγνωστο έδαφος και μια πτωτική οικονομική πορεία, πρωτίστως για την Ελλάδα. Αυτό ίσως οδηγήσει – αν και όχι αυτόματα – στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, το οποίο δεν πιστεύω ότι θα ήταν καλό για την Ελλάδα".

Η Γαλλία θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ