Στο 2ο και 4ο πεδίο των πανελλαδικών αναμένεται πτώση των βάσεων καθώς υπήρξε μεγάλη δυσκολία στα Μαθηματικά και τη Φυσική Κατεύθυνσης. Σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο του Ελεύθερου Τύπου, στις Σχολές Θεωρητικής Κατεύθυνσης η πτώση θα είναι συγκρατημένη ενώ αναμένεται η πτώση στα «θετικά» μαθήματα να παρασύρει προς τα κάτω τις σχολές των ιατρικών και παραϊατρικών επιστημών αλλά και τα Οικονομικά.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι, παρότι οι διαρροές από βαθμολογικά κέντρα αφορούν μικρό ποσοστό, οι επιδόσεις των μαθητών στα καίρια μαθήματα, που έχουν και συντελεστή βαρύτητας φαίνεται ότι θα είναι χαμηλότερες από πέρσι.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι μεγάλοι χαμένοι φέτος θα είναι και πάλι οι υποψήφιοι της Θετικής συμπαρασύροντας και όσους βρίσκονται στην Τεχνολογική Κατεύθυνση, λόγω των Μαθηματικών και της Φυσικής.
Αισθητή πτώση αναμένεται να παρουσιάσουν οι πολυτεχνικές σχολές, όπως και οι Φυσικομαθηματικές. Πέρσι, δύο από τις πιο δημοφιλείς σχολές του ΕΜΠ πλησίασαν τα 19.000 μόρια, φέτος όμως πολύ πιθανόν να χάσουν τα 500 μόρια που «κέρδισαν» πέρσι επιστρέφοντας στο 18,5.
Ελλάδα /
Πανελλαδικές: «Βουλιάζουν» 2ο και 4ο πεδίο
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Ντόναλντ Τραμπ: Η πρώτη αντίδραση μετά τη δημοσιοποίηση των emails του Έπσταϊν που τον εκθέτουν
Ένα έργο ακραίας βίας. H Σάρα Κέην έλεγε πως είναι μια ιστορία αγάπης
Φωτιά στη Μαρίνα Ζέας: Κάηκαν πολυτελή σκάφη
Ένας πολύ κοινός ιός φαίνεται να πυροδοτεί την εμφάνιση του λύκου, σύμφωνα με επιστήμονες
«Τουρίστες του πολέμου»: Ιταλοί φέρονται να πλήρωναν για να σκοτώνουν αμάχους στο Σαράγεβο
σχόλια