Ο Γκάμπριελ προτείνει Ευρώπη «δύο ταχυτήτων»

Ο Γκάμπριελ προτείνει Ευρώπη «δύο ταχυτήτων» Facebook Twitter
0

Ευρώπη δύο ταχυτήτων προτείνει ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε άρθρο του στην εφημερίδα Bild. Ο Γκάμπριελ προτείνει η Γερμανία και η Γαλλία να ηγούνται και οι άλλες να ακολουθούν  αναφέροντας:
«Στην Ευρώπη χρειαζόμαστε περισσότερο θάρρος για διαφορετικές ταχύτητες στη συνεργασία. Μερικοί - ιδιαίτερα η Γαλλία και η Γερμανία - χρειάζεται να δείξουν το δρόμο, για παράδειγμα στην ενεργειακή πολιτική ή στη συνεργασία στην οικονομική και χρηματοοικονομική πολιτική. Οι άλλοι μπορούν ν' ακολουθήσουν όταν είναι έτοιμοι», γράφει. «Δεν χρειάζεται να κάνουν όλοι όλα. Αλλά χρειαζόμαστε βαθύτερη συνεργασία κάτω από τη στέγη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σύμφωνα δε με τον Γκάμπριελ η Ευρώπη πρέπει να γίνει πιο κοινωνική και δίκαιη σημειώνοντας ότι «τα προβλήματα που απλώνονται μπροστά μας είναι τόσο μεγάλα, ώστε κάθε χώρα, ακόμα και η ισχυρή Γερμανία, αδυνατεί να τα λύσει μόνη της. Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάζεται να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Πολάκης: «Φληναφήματα τα όσα ακούγονται περί μη συμμετοχής μου σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή»

Ο Παύλος Πολάκης έκανε νέα ανάρτηση σχετικά με τα όσα έχουν διαρρεύσει για μη συμμετοχή του σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
THE LIFO TEAM
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Νέα πυρά Γεωργιάδη κατά Ανδρουλάκη: «Μασαμπούκωσε 1,2 εκατ. ευρώ και μας κουνά το δάκτυλο, πέρασε «ζάχαρη» τη δεκαετία των μνημονίων»

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ενοικίαση ακινήτου από το δημόσιο, ιδιοκτησίας της οικογένειας του Νίκου Ανδρουλάκη
THE LIFO TEAM
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτική / Παραιτήθηκε η Ιωάννα Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία: Ανέφερε «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα με την ηγεσία»

Η Ιωάννα Γκελεστάθη υπέβαλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή της «από κάθε κομματική ιδιότητα συμπεριλαμβανομένης και αυτής του απλού μέλους» - Η ανάρτησή της
THE LIFO TEAM