Λαγκάρντ στη FAZ: Το Grexit είναι πιθανό

Λαγκάρντ στη FAZ: Το Grexit είναι πιθανό Facebook Twitter
1

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ εκτιμά ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι "μια πιθανότητα". Αυτά αναφέρονται σε συνέντευξη της στο αυριανό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung.


"Η έξοδος της Ελλάδας (από την ευρωζώνη) είναι μια πιθανότητα", από τη Δρέσδη, όπου συμμετέχει στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων οικονομιών του κόσμου.

Αν και η Λαγκάρντ σημείωσε πως μια τέτοια έξοδος δεν θα είναι "ένας απλός περίπατος",  τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν θα σηματοδοτήσει "το τέλος του ευρώ",

Σύμφωνα με το Reuters, η γενική διευθύντρια του Ταμείου η Λαγκάρντ τόνισε επίσης πως οι κανόνες αποκλείουν περαιτέρω χρηματοδότηση της Αθήνας χωρίς πλήρη συμφωνία με τους θεσμούς και πως αν η Ελλάδα θέλει χρήματα, πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε μια συμφωνία.

Απευθυνόμενη στους ευρωπαίους, η κ. Λαγκάρντ σημειώνει ότι δεν θα φταίει το ΔΝΤ, εάν η Ελλάδα πτωχεύσει, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί περαιτέρω οικονομική βοήθεια στη χώρα μας, εάν δεν υπάρξει μία ξεκάθαρη συμφωνία.

"Εάν οι Ευρωπαίοι θέλουν να αποφύγουν την επαπειλούμενη χρεοκοπία μια από τις επόμενες εβδομάδες, πρέπει οι ίδιοι να λάβουν προληπτικά μέτρα. Αν εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις, θα μπορούσαν οι χώρες της Ευρωζώνης και η ΕΚΤ να δώσουν στους Έλληνες λίγο αέρα να αναπνεύσουν," καταλήγει.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Τι έγιναν οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για το κούρεμα του χρέους και οι υποσχέσεις πού δόθηκαν από την ΕΖ και το ΕΚΤ το 2010 και 2012;Ποιος δημοσιογράφος θα την ρωτήσει γι αυτά; Όχι βέβαια η FAZ.