Γιούνκερ: Ποτέ δεν πρόκειται να υπάρξει Grexit

Γιούνκερ: Ποτέ δεν πρόκειται να υπάρξει Grexit Facebook Twitter
4

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt am Sonntag.

«Η άποψη της Κομισιόν είναι η εξής: Ποτέ δεν πρόκειται να υπάρξει Grexit. Η χώρα είναι και θα παραμείνει μέλος της νομισματικής ένωσης», είπε χαρακτηριστικά στη γερμανική εφημερίδα.

«Κανείς από τους Ευρωπαίους ηγέτες δεν εργάζεται προς την κατεύθυνση της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη», είπε και πρόσθεσε ότι αν η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ, αυτό «θα οδηγούσε σε μια ανεπανόρθωτη απώλεια φήμης για ολόκληρη την Ε.Ε., σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καλεί επίσης την Αθήνα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις και την κυβέρνηση να αντισταθμίσει τις όποιες έξτρα δαπάνες με εξοικονόμηση άλλων πόρων ή πρόσθετα έσοδα.

Ανέφερε ακόμη ότι το ΔΝΤ θα συνεχίζει να συμμετέχει στην χρηματοδότηση ευρωπαϊκών χωρών που βρίσκονται σε οικονομική κρίση, σημειώνοντας πως «το ΔΝΤ θα συνεχίσει να παίζει ρόλο στα προγράμματα βοήθειας. Οτιδήποτε άλλο θα αντιμετώπιζε τεράστιες αντιδράσεις στο γερμανικό κοινοβούλιο».

Τέλος, κάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους να δείξουν περισσότερη κατανόηση για την κατάσταση στην Ελλάδα, κάνοντας αναφορά στην υψηλή ανεργία που επικρατεί στη χώρα.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Οικονομία / Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πρόγραμμα ανακαίνισης κατοικιών, τις ιδιωτικές επενδύσεις και τα εγκαταλελειμμένα ή ημιτελή κτίσματα
THE LIFO TEAM
ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ

Οικονομία / Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία πέντε εταιρειών πετρελαιοειδών - Το άτομο που τις ελέγχει και η σχέση με τη Ρωσία

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα λάβει μέριμνα για τους εργαζόμενους στις εταιρείες προκειμένου να απελευθερωθούν τα αναγκαία κεφάλαια για να πληρωθούν οι μισθοί
THE LIFO TEAM
Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Οικονομία / Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Ο Ζάουμε Κολμπόνι, μαζί με άλλους 16 δημάρχους ευρωπαϊκών πόλεων, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει έκτακτους πόρους για την κατασκευή προσιτών κατοικιών
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Και όμως Ζαν, καλέ μου τοκογλυφε,στην χώρα που ζω εγώ οι μισοί πιστεύουν ακομα το παραμύθι του Grexit.Ενα παραμύθι που χρόνια τώρα έγινε άλλοθι και μέσο εκβιασμού για καταστρεπτικες τακτικές.Είναι δύσκολο για κάποιους να καταλάβουν οτι ο μοναδικός τρόπος να πάρετε τα χρήματα σας πίσω και να μας φορτωσετε με νέα δάνεια και νέους τόκους είναι να παραμείνουμε στην θαλπωρή της αγκαλιά σας.