Πιο ισχυρές καταιγίδες και πιο πολλούς κεραυνούς θα φέρει το μέλλον

Πιο ισχυρές καταιγίδες και πιο πολλούς κεραυνούς θα φέρει το μέλλον Facebook Twitter
0

Πιο έντονα καιρικά φαινόμενα και περισσότερους κεραυνούς στο μέλλον λόγω της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη, προβλέπει επιστημονική μελέτη του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια.

Η έρευνα στην οποία αναφέρεται το BBC, σημειώνει ότι για κάθε άνοδο της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας του αέρα κατά 1 βαθμό Κελσίου ο αριθμός των κεραυνών θα αυξάνεται κατά περίπου 12%, λόγω της αύξησης των αέρα των υδρατμών.

Οι ερευνητές, ανέφεραν ότι καθώς οι κεραυνοί θεωρούνται ως η κύρια αιτία των πυρκαγιών στην ύπαιθρο, αυξάνεται και κίνδυνος για περισσότερες πυρκαγιές αλλά και για τραυματισμούς ανθρώπων και καταστροφές κτιρίων.

Kαθώς οι κεραυνοί αποτελούν την κύρια αιτία για την πρόκληση πυρκαγιών στην ύπαιθρο, η νέα έρευνα αναδεικνύει τον αυξημένο κίνδυνο στο μέλλον για περισσότερες φωτιές, αλλά επίσης και για θανάτους ή τραυματισμούς ανθρώπων και καταστροφές κτιρίων.

Για τις ΗΠΑ ειδικότερα, προβλέπεται μια αύξηση των κεραυνών κατά σχεδόν 50% έως το 2100.

Πάντως, όπως δηλώνει ο επικεφαλής της έρευνας κ. Ρομπς, «αν η θερμοκρασία ανέβει τόσο πολύ ως το τέλος του αιώνα (προβλέπεται αύξηση 4 βαθμοί Κελσίου), τότε  (η αύξηση των κεραυνών θα είναι το τελευταίο που θα μας νοιάζει».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM