Μεξικό: Πρώτες ομολογίες για τους αγνοούμενους φοιτητές

Μεξικό: Πρώτες ομολογίες για τους αγνοούμενους φοιτητές Facebook Twitter
0

Με τις φωτογραφίες των 43 αγνοούμενων φοιτητών ανά χείρας, συγγενείς και φίλοι προσευχήθηκαν για την ασφαλή επιστροφή των αγαπημένων τους στην πόλη Ιγκουάλα του Μεξικού.

Εξαφανίστηκαν 26 Σεπτεμβρίου, μετά από συμπλοκές με την αστυνομία και εκφράζονται φόβοι ότι παραδόθηκαν σε μέλη τοπικών καρτέλ ναρκωτικών για να σφαγιαστούν, όπως αναφέρει το ελληνικό euronews. 

Οι αρχές του Μεξικού ανακοίνωσαν τη σύλληψη τεσσάρων μελών της συμμορίας «Ενωμένοι Πολεμιστές», των πρώτων που ομολόγησαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

«Δυο από τους συλληφθέντες ομολόγησαν ότι μεγάλος αριθμός νεαρών τους παραδόθηκε και αυτή την ώρα δίνουν επίσημες καταθέσεις. Οι άλλοι δυο είναι πληροφοριοδότες της οργάνωσης. Ομολόγησαν ότι την ημέρα των γεγονότων συμμετείχαν στην επιχείρηση και τώρα οι καταθέσεις τους αντιπαραβάλλονται με αυτές των πρώτων συλληφθέντων», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας του Μεξικού.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, οι καταθέσεις οδήγησαν τις έρευνες σε απομονωμένη περιοχή, στην πόλη Κοκούλα, 17 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της εξαφάνισης, όπου εκτιμάται ότι βρίσκεται νέος ομαδικός τάφος.

Οι σοροί που βρέθηκαν πρόσφατα σε άλλο ομαδικό τάφο αποδείχθηκε ότι δεν ανήκουν στους αγνοούμενους.

Δεκάδες ύποπτοι, στην πλειοψηφία τους αστυνομικοί έχουν συλληφθεί για εμπλοκή στην υπόθεση. Ο κυβερνήτης της Πολιτείας Γκερέρο παραιτήθηκε.

Ο δήμαρχος της Ιγκουάλα, όπου έγιναν τα επεισόδια, καταζητείται από τις αρχές, μετά την εξαφάνισή του, μαζί με την σύζυγό του και τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης.

Κατηγορείται ότι έδωσε εντολή στην αστυνομία να παραδώσει τους φοιτητές σε μέλη των τοπικών καρτέλ ναρκωτικών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου εθεάθη λυπημένος και μόνος στο Royal Lodge, από το οποίο σύντομα θα φύγει, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας πέρασαν μαζί τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM
ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Γκράφιτι, εμπρησμοί και νεκροί: Οι αντισημιτικές επιθέσεις στην Αυστραλία πριν από εκείνες σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη

Οι επιθέσεις αυτές παρατηρούνται ιδιαιτέρως από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα τον Οκτώβριο του 2023, μετά την επίθεση της Χαμάς
THE LIFO TEAM