Σαρώνει το κόμμα του ευρωσκεπτικιστή Φάρατζ στις τοπικές εκλογές

Σαρώνει το κόμμα του ευρωσκεπτικιστή Φάρατζ στις τοπικές εκλογές Facebook Twitter
0

Μεγάλος κερδισμένος των βρετανικών τοπικών εκλογών φαίνεται πως αναδεικνύεται το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ.

Με καταμετρημένο το 1/3 των ψήφων το UKIP κερδίζει ήδη 89 θέσεις δημοτικών συμβούλων, με τους περισσότερους αναλυτές να υπολογίζουν πριν την εκλογική διαδικασία ότι το κόμμα θα έφθανε ως τις 80. Πολλοί πιστεύουν μάλιστα ότι ως το τέλος της καταμέτρησης οι έδρες του Φάρατζ θα έχουν διπλασιαστεί.

Παρά το γεγονός ότι το κόμμα δεν έχει την πλειοψηφία σε κανέναν από τους δήμους όπου έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση και συνολικά βρίσκεται στην τέταρτη θέση, οι Βρετανοί πολιτικοί αναλυτές συμφωνούν ότι καταφέρει σημαντικό πλήγμα στα μεγάλα κόμματα και ανατρέπει το πολιτικό τοπίο στη χώρα.

Έτσι λοιπόν ο Φάρατζ, που έχει στραμμένο το βλέμμα στις ευρωεκλογές (η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων θα ξεκινήσει την Κυριακή), αλλά πολύ περισσότερο στις βουλευτικές εκλογές του επόμενου χρόνου, αναδεικνύεται ως ένας ρυθμιστής. «Η αλεπού του UKIP έχει μπει στο κοτέτσι του Γουέστμινστερ», είπε χαρακτηριστικά.

Αφότου τα αποτέλεσμα άρχισαν να διαρρέουν από τις τοπικές εκλογές σήμερα, κάποιοι Συντηρητικοί απηύθυναν νέες εκκλήσεις για μια συμφωνία με το UKIP αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα δύο κόμματα θα κατέβουν με κοινούς υποψηφίους του χρόνου προκειμένου να αποτρέψουν τον κίνδυνο να διασπάσουν την ψήφο της κεντροδεξιάς.


Εντός προβλέψεων κυμαίνεται το κέρδος των 106 δημοτικών εδρών για τους Εργατικούς, ενώ οι μεγάλοι χαμένοι είναι τα δύο κόμματα της συμπολίτευσης. Οι Συντηρητικοί χάνουν 97 έδρες στο 1/3 της καταμέτρησης και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 103. Η συμμετοχή υπολογίζεται ότι κινήθηκε γύρω στο 36%.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρίση στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ολλανδίας: Προειδοποίηση για την υπόλοιπη Ευρώπη

Διεθνή / Κρίση στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ολλανδίας: Προειδοποίηση για την υπόλοιπη Ευρώπη

Η Ολλανδία αντιμετωπίζει κορεσμό στο ηλεκτρικό της δίκτυο, με χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά να περιμένουν σύνδεση. Τι σημαίνει αυτό για την Ευρώπη της πράσινης μετάβασης;
LIFO NEWSROOM
Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Διεθνή / Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Αναφερόμενος στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, ο Εμανουέλ Μακρόν έκρινε ότι «η ελευθερία δεν είχε απειληθεί ποτέ τόσο μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το 1945»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM